Vårträning

Tänk att våren äntligen är här på riktigt. Man tvivlar liksom varje år när snön aldrig tycks försvinna. Nu är det i alla fall ingen tvekan om att våren är här: Snön är nästan borta över allt, det blir för varmt med tröja på när man tränar mitt på dagen, det börjar dyka upp blommor i trädgården och det går att vara ute och träna tills klockan nästan är 21. I det här vädret får man verkligen lust att träna. För tredje kvällen i rad åkte vi till en klubb och tränade, vad härligt det är att träffa lite folk och få lite störningar i träningen. Samtidigt tycker jag att det är lite svårare att hålla en hög kvalitet på träningen nu när utomhussäsongen har börjat, jag måste verkligen ta tag i det där och planera innan, så att jag inte faller i fällorna. Det är så lätt att bara ta hunden ur bilen, gå ut på planen och ”träna lite”. Speciellt nu när jag har börjat träna lydnad igen. Fortsättningsvis ska jag vara noga med att träna lika strukturerat utomhus på klubben, som jag har varit under inomhusträningen de senaste månaderna.

I tisdags var vi på Örebro Hundsällskap BK. Squid fick börja med ett slalompass, det första på gräs! Ny plats, nytt slalom och nytt underlag. Inga problem alls med fyra pinnar, så jag improviserade lite och lade till fyra till efter ett par meter. Och när inte det heller var något problem, satte jag ihop sektionerna till ett åtta-pinnars-slalom. Sedan körde vi igenom alla moment i lydnadsklass I med kommendering. Squid var väldigt duktig och gjorde inga större missar. Det blir framför allt tävlingsträning i olika former som gäller inför debuten.

Igår kväll åkte vi till Kumla BK. Där var det en del liv och rörelse och hundarna fick välbehövlig störningsträning. Shejpa fick köra cirkelarbete och lek och var väldigt taggad efter några tråkiga dagar. För Squids del blev det lite väl mycket störning när vi la en plats med främmande hundar. Det var inget problem med nya hundar, men däremot blev det för svårt när de körde agility bakom ryggen på henne. Hon låg kvar, men började pipa och skruva på sig. Vi tränade också lite fotgående med störning och det gick bra. När det blev lite lugnare körde vi slalom igen. Hon fixar åtta pinnar bra, men behöver få lite mer flyt på tekniken. Thomas har filmat passen, det blev inte jättebra film, men lite kan ni nog se i alla fall:

Jen har kommit in i flocken som om det var världens mest naturliga sak. Hon är mild och vänlig och alla hundarna accepterar henne. Hon har fått följa med och miljöträna på olika platser, och det märks att hon inte har sett så mycket tidigare i livet. Hon verkar i grunden social, vänlig och orädd (har aldrig haft en hund med sådan icke-respekt för kompostgaller, till exempel), men behöver komma ut och se mer för att bli riktigt trygg. Både Jen och Squid har fått valla en del, och jag har nog bestämt mig för att det blir ytterligare en debut i maj – tänkte anmäla Squid till vallhundsprov. Spännande och väldigt nervöst!

4 svar på ”Vårträning

  1. Åh, vad fin hon ser ut! När Jackaroo brakar genom tunnlarna kan det lätt bli lite störande… haha! Hon kom ju i alla fall inte och hälsade på oss på agilityplan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.