Mästare!

Jag har varit lite dålig på att blogga de senaste dagarna. Förkylningen i kombination med mycket att göra har tagit all energi. Vi kom till slut iväg till AgIF’s Nationella Agilitymästerskap i Vårgårda, tack vare snälla vänner och bekanta (vad hade man gjort utan Facebook?) som skjutsade, ställde upp med boende och passade fåren. Jag var lite förkylningsdimmig, speciellt på morgonen, så det passade mig bra att kvalet mest bara handlade om säkerhet. Vi satte en säker nolla i hopploppet och gick säkert runt, men fick fem fel (kontaktfält), i agilityloppet. Det placerade oss på en tredje plats i kvalet och vi var bland de 10 som gick till final. I finalen var vi båda rätt trötta, men klarade oss nollade runt banan. Vi ledde efter det loppet och med två hundar kvar som skulle gå blev det lite spännande. Rose-Marie och Mascot, som låg tvåa efter kvalet, diskade sig i början av banan. Sista hund ut var en häftig dvärgschnauzer som gjorde ett jättefint lopp, men med ett kontaktfältsfel hamnade de efter oss i resultatlistan. Vi vann alltså ”Ras-SM” i medium och fick massor av fina priser. Mija med Råttan kom tvåa i large, vi måste ha varit duktiga på vårt lilla ”träningsläger” tidigare i veckan, med tanke på resultaten. Det var en väldigt trevlig tävling i en fantastiskt fin hall. Tack till arrangörerna och grattis till alla andra som gjorde bra resultat i lördags!

Igår kom Anna och Krille hit med sina fem border collies och vallade hela dagen. Jag fick bra tips av Anna och fick tillbaka vallningsmotivationen. Det var också väldigt kul att se valparna, Race och Flynn, valla lite. På kvällen kom äntligen Thomas hem från Norge och med sig hade han Jen, border collien som kom från England i torsdags. Hon är väldigt mild och snäll, men lite ovan vid vanligt familjeliv och att vara inomhus (trots det föredrar hon att kissa inomhus, ute har hon liksom inte riktigt tid). Vi kunde inte låta bli att släppa henne lite på fåren och hon var tänd och entusiastisk. Här finns en liten film. Det ska bli spännande att se vad det blir av henne, jag tror inte riktigt att hon har visat sitt rätta jag ännu.

Idag har det varit riktigt härligt vårväder och vi har ägnat större delen av dagen i fårhagen (i t-shirt!). Vi har några stora kohagar som vi kan använda till vallningsträning och idag blev premiären där ihop med Magnus och Gert som kom på besök. Jag började dagen med ett lydnadspass, men kände mig verkligen inte inspirerad. På kvällen åkte vi till klubben för lite lydnadsträning innan medlemsmötet och då kom inspirationen tillbaka. Jag körde igenom de flesta klass I-momenten med Squid och insåg att vi kan det mesta riktigt bra. När jag kom hem anmälde jag oss till klass I i maj, så nu finns det ingen återvändo. Dags att börja träna lydnad igen!

8 svar på ”Mästare!

  1. Inser ju att jag såklart måste komma och hälsa på – för att jag vill :o) Får väl se nu när jag börjar jobba halvtid, då har jag mer tid.

  2. Jag kan ingenting om vallning ska jag säga direkt, men jag har en fråga. Blir inte fåren väldigt stressade när de ”blir jagade” så där fram och tillbaka? Det känns som det är så högt tempo och ganska ”okontrollerat”. Hur funkar det med vallning? Får man byta får ofta för att de blir ”söndervallade”?

    Detta är ingen kritik, jag bara undrar eftersom jag själv inte kan någonting.

  3. Linda: Jovisst blir de mer stressade av unghundar, som är snabba och okontrollerade. Det här var ju första gången vi släppte Jen på får, det är inte så träningen i allmänhet går till. I nästa pass fick hon gå i lina och driva så mycket som möjligt. De äldre hundarna tar det ju mycket lugnare. Om de blir ”söndervallade” eller inte tror jag är en definitionsfråga… Mina äldre tackor, som vi har tränat på sedan september är ju lugnare och kan också lättare ”genomskåda” hundar och bjuda på lite motstånd. De har haft en vallningspaus ett tag nu och börjar bli lite roligare att valla på igen. För unga hundar är det ju en fördel med lite lugna, trygga får. När man har kommit längre vill man gärna träna på lite mindre ”söndervallade” får.

  4. Grattis! Vad bra ni är!
    Jag inser att jag kommenterade lite knas i förra inlägget. Jag satt och läste igenom alla missade blogginlägg och kollade inte när det var skrivet, men det var ju gammalt ju 🙂 Du blev dunderförkyld med fixade helgen ändå, bra jobbat!

  5. Pingback: Rasspecialen i Vårgårda | klickerklok.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.