Snooker-träning med Epic

I tisdags var Epic och jag i Kungsör och tränade snooker. Bud fick stå över, för han halkar så mycket på mattan. Tyvärr halkade Epic också lite, så nu känner jag mig inte alls sugen på att träna inomhus här omkring – vill bara ha vår och gröna gräsmattor.

Om du vill veta mer om hur snooker fungerar rekommenderar jag det här inlägget.

Vi körde en bana som domaren till den svenska uttagningen la ut på Facebook som en träningsbana. Snällt av honom! Han verkar gilla A-hinder som enda balanshinder i sina snooker-banor. Det passar Epic perfekt. Så tacksam för att han hanterar A-hinder som om det vore en tunnel, typ. Inga ansatser eller avslut är för svåra. Jag önskar att jag kunde känna på samma sätt med Bud. Han har mycket svårare att hantera svåra ansatser och jag måste verkligen tänka mig för.

När jag gick den här banan räknade jag med att slutsekvensen (2-7) skulle ta knappt 22 sekunder. Det visade sig stämma riktigt bra! 21,5 tog det andra gången. 22,2 första gången när jag klantade mig 6A-6B.

Jag är ju alltid sugen på att ta 3 x 7 poäng i öppningssekvensen, men jag tror också att Lee försöker göra banor där det inte är möjligt. Om det hade varit uttagning hade jag absolut valt 7+6+7. Men jag ville verkligen testa att ta tre sjuor, så vi började där. Missade precis tiden (han var på A-hindret när den gick ut), men om jag hade satt slutsekvensen så som jag hade tänkt mig hade det gått. Jag fegade ut efter oxern och fick bakombyta muren vilket ledde till att han sög på fel tunnelingång och tappade lite tid.

Andra gången testade jag mitt förstahandsval för uttagningen – 7+6+7. Med Bud hade jag nog fått ta första röda hindret från baksidan för att få en bättre linje till A-hindret. Jag hade inte vågat skicka honom i den vinkeln som Epic klarar utan att blinka. Tror att vi hade klarat tiden utan problem ändå, men önskar verkligen att jag inte behövde fundera på det.

Tyvärr halkade Epic konstigt (i skarven?) på väg till #2 i slutsekvensen och hade kanske fått en vägran på hinder två på grund av det? Men i övrigt flöt det på bra och vi klarade tiden utan problem. Så härligt också att Epic har kommit tillbaka efter skada och river så lite! Inte ett enda hinder på hela kvällen.

Det ska bli så roligt med uttagning om några veckor. Oavsett hur det går så är det så roligt att köra games-klasser.

2 svar på ”Snooker-träning med Epic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.