MH, A3 och andra hundaktiviteter

Det var en intensiv helg för mig och mina hundar. Jag och Shejpa åkte till Upplands-Väsby för första helgen på A3-utbildningen och Squid gjorde MH, vallade och tränade sök ihop med husse.  Jag vet inte riktigt i vilken ordning vi ska ta det, men vi kan ju börja med Squids MH, som hon gjorde på Hammarö BK i lördags. Vi hoppas ju på att komma ut och tävla sök någon gång, och då är det bra att ha MH gjort. Det gick i alla fall fint, bra socialt, bra lek (hon sprang till och med iväg och grep lilla jaktbytet båda gångerna, det hade jag gissat att hon inte skulle gripa), direkt ut till avståndsleken och fin lek där ute. Hon fick 2:or (”liten båge eller tempoväxling vid någon av passagerna) på ”kvarstående rädsla” på både dumpe och skramlet, men det var så små reaktioner som husse inte såg alls. Stora överraskningen var väl spökena. Där blev hon arg och var ganska modig. Hon höll sig framför husse hela tiden, kontrollerade båda spökena och hotade en del. 😀 Sen blev hon väldigt glad när hon kom på att de var människor till slut. Leken var lika bra på slutet som i början och skotten stod vi över (inte för att hon är skotträdd, utan för att det känns som en onödig risk att ta).

Efter MH åkte husse och Iddisen hem och träffade Anna och Krille med hundar för vallning. De tog ut de kvicka fåren i den stora kohagen och tränade hämt. Squid hade skött sig bra och igår när jag testade lite hämt i lilla hagen var de mycket bättre, så någonting måste de ha gjort rätt 🙂 På söndagen fick Squid också vara med på sökträning och göra lite hitta-övningar (hon har inte tränat sök på väldigt länge nu). Skönt att komma hem till en trött och välaktiverad hund när man bara har haft med sig den ena på kurs.

Under tiden var Shejpa och jag alltså på agilityinstruktörsutbildning. Lärare är Anita Axelsson, Ninnie Lindvall och Camilla Brundin. Vi är nio deltagare och alla håller hög nivå och det var en väldigt bra stämning i gruppen. Vi fick oväntat börja med att köra en bana tävlingsmässigt. Den filmades och skulle sedan analyseras av gruppen. Det var Shejpas utomhuspremiär för året. Loppet gick ganska bra, men hon hade en gång där hon bara ville nosa iväg lite och direkt efter det gick hon ut i nästa sista porten i slalom. Egentligen var jag väldigt nöjd, för loppet avslöjade våra svagheter (fokus, slalom, driva igenom hela svängar) och den grupp som analyserade kom fram till samma saker som jag själv har gjort tidigare. Svagheterna ifrån det här loppet låg också till grund för söndagens träning (där en annan i gruppen var min instruktör) och för de projekt som vi ska jobba på inför nästa träff, i oktober. Vi skulle välja två projekt och mina projekt är slalom (att aldrig gå ur slalom) och verbala höger/vänster in i tunnel efter balansbommen. Det ska bli spännande att jobba med. Det ena projektet är någonting som verkligen inte funkar på tävling just nu, och det andra är någonting vi behöver, men som jag har svårt att komma mig för att jobba med, eftersom det så sällan behövs på tävling… Tack alla för en trevlig helg! Synd att det är så lång tid till oktober…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.