Vittringsapportering Dag 3

Min plan verkar ha fungerat ganska bra! Att lägga pinnarna på plattorna ökade visserligen risken för att Squid skulle använda ögonen, men jag litade på att hon var inställd på nos, och det verkar som att jag hade rätt. Jag fick ett infall och började passet med att hon fick plocka godisbitar mellan pinnarna, det verkar också som att det hjälpte till att ge ett bra sökmönster.

Att leta tändsticka mellan pinnarna var busenkelt och flytigt nu. Att leta vittringspinne som luktade mig var svårt under de första repetitionerna (hon flyttade vittringspinnarna för att markera tändstickan som låg under), men i sista repetitionen kan man se att hon markerar vittringspinnen trots att hon har flyttat den så att tändstickan ligger framme. Skoj!

Det som inte kändes helt bra var att mina händer stinker av köttbulle. Hur kan jag då vara säker på att hon letar efter min doft och inte köttbulledoft? I nästa pass tror jag att jag ska be en medhjälpare belöna så att mina händer kan hållas rena.

6 svar på ”Vittringsapportering Dag 3

    • Åh fy, blir illamående bara av att tänka på det. Finns få saker som gör mig så äcklad som folk som delar hundgodis i munnen.

  1. Kul att se! Det går verkligen snabbt framåt 🙂
    Kanske byta till en torrare godis som inte kletar av så mycket lukt?
    Eller försöka hantera godiset med en hand bara så att du har en hand ”vittringsren”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.