Uppdatering april

Jag får börja med att be om ursäkt för att det är så dåligt med uppdateringar i bloggen. Just nu känns det som att livet går i dubbelt tempo och vi har så mycket att göra hela tiden. Tiden vid datorn lägger vi till stor del på våra online-kurser, där vi har många duktiga och ambitiösa deltagare som ställer frågor och visar filmer. Jag har också satt igång en online-kurs i avancerad agilityhandling, så att jag kan hålla kontakten med elever som bor långt bort. Den började nyligen och om du är intresserad av att vara observatör på den så kan du kontakta mig via mail. Jag har också fått önskemål om en online-kurs i handling på mer grundläggande nivå, och det är möjligt att det kommer en sådan lite senare i vår.

Vi har varit och tävlat lite mer agility. I påsk var vi på Gåsahoppet och hade det väldigt trevligt ihop med Cecilia och Bodil. Det blev väl inte så många resultat, en femteplats var till tjejerna. Shejpa 5:a i agilityklass 3 och Squid 5:a i hoppklass 3 (som för övrigt vanns av Bodil med Ted!). Det klart att 5:a av 102 ekipage (varav många i internationell toppklass) inte är så illa, det är vi stolta över.

Nu i helgen var vi på tävling på Njudungs BK utanför Vetlanda. På lördagen var det alla klasser, vilket innebar att jag körde åtta lopp på en dag. Det var inte helt enkelt, speciellt inte när man är ensam, äter skräpmat och har lätt sömnbrist. Det var bara Epic som verkligen fick till det med en nolla i agilityklass 1 och pinne. Shejpa och Squid rev i hoppklass 3, annars var det helt okej lopp. På söndagen var det bara klass 2 och 3 och jag körde bara Shejpa och Squid. Squid rev i hopp 3 igen, men Shejpa kom runt felfritt och kom 5/70 (26 hindernollor i klassen) Skönt att ta första SM-pinnen i hoppklass!

Jag är lite frustrerad över att det har blivit så få resultat, men det är bara att träna mer! De senaste veckorna har det mest blivit vallning, eftersom Epic snart ska debutera i IK1 och Jen i IK2. Vi har också haft en underbar valpkull som flyttade hemifrån för en vecka sedan. Jag märker att många träningssaker verkligen är färskvara. För Squid gör träningen under veckan innan tävling stor skillnad. I Njudung i helgen hoppade hon inte alls bra, hon tappar viktförskjutning och samling snabbt om man inte underhåller det. Varken raksträckor eller svängar kändes balanserade. Det får bli skärpning inför Tranås-tävlingen i helgen!

2 svar på ”Uppdatering april

  1. Hej, skulle vara intresserad av en observatörsplats 🙂 vad innebär det att bara vara observatör? Får man övningarna så man kan öva på egen hand? Och så självklart titta på deltagarna med Hund så klart 🙂 har jag missat något nu eftersom kursen redan startat? Visste inte om att denna kursen skulle starta så därför är jag lite efter…

    • Hej! Som observatör får du se precis samma saker som deltagarna och du får alla övningar så att du kan träna på egen hand. Enda skillnaden är att du inte får lägga ut film på din träning. Kursen har startat, men det är inga problem att hoppa in, vi har bara gjort en lektion och all info finns där för dig att läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.