Trippelnolla i Hammarö

Squid har mest tränat lydnad och kroppskontroll den senaste veckan, men i söndags åkte vi till Karlstad för Hammarös klass 3-tävling i agility. Shejpa och Pogue var med också. Pogue visade att en hel vinter utan agilityträning inte riktigt fungerar för honom – han har ju så mycket att lära fortfarande. Shejpa var däremot stabil, hon nollade första hoppklassen och kom 4:a, i andra hoppklassen fick vi beröringsfel när jag snubblade och hamnade på marken mellan två hinder, så det var ju knappast hennes fel. I agilityklassen gjorde hon också ett fint jobb, men hoppade över ett hinder på upploppet.

Squid däremot var i god form. Hon var lite yvig i första hoppklassen, där det var många (18) nollor. Vi kom 4:a. Den andra hoppklassen var lite knixigare, men jag gillade den verkligen. Det gällde att ha bra svängar och därmed kunna få fina, raka linjer. Omöjligt med cockrarna som inte riktigt svänger, men en fröjd med Squid som är så duktig på att växla mellan tighta svängar och acceleration på linjer. Det var bara 17 av 52 startande i large som gick runt utan disk. Squid blev tvåa, bara 0.4s efter Malin och Nick. Squid har faktiskt nollat alla hopplopp i år, med placeringarna 1:a (Kista), 1:a (Kista), 2:a (Hammarö), 3:a (Väsbyhallen/Knivsta), 4:a (Hammarö).

Agilityklassen var också lite knivig, bara 12 i mål av 44 startande. Squid gick som på räls och vann klassen med över fyra sekunder och fick sitt andra agilitycert. Härligt när allt bara stämmer och hon känns balanserad och stabil. Tyvärr fick jag inget filmat i söndags.

Agilitycert i Hammarö

10 svar på ”Trippelnolla i Hammarö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.