Mer ruta-träning

Idag har vi tränat lydnad ihop med Thomas och Louise med Kite. Vi repeterade bland annat en del ruta-övningar. När det gäller sändandet till rutan har jag nästan bara belönat stopp i mitten av rutan. Det ledde (inte oväntat) till att hon började stanna lite tidigt, speciellt på långt avstånd när hon vet att jag inte kan kasta leksak så långt ändå. Istället för att gå tillbaka och belöna henne för att springa igenom rutan, har jag väntat ut henne och låtit henne rätta till sig själv för att få belöning. Det verkar ha gett bra effekt. Idag gömde jag Thomas bakom sargen i ridhuset så att hon kunde få belöning med bra timing och placering utan att vara beroende av min förmåga att kasta långt. Hon var duktig! I repetitionen på filmen belönar jag själv, och jag har också flyttat rutan några meter längre bort jämfört med den första repetition. Det är svårt eftersom hunden måste röra sig förbi förra belöningspunkten för att hitta rätt. Det känns som att Squid faktiskt har fått ännu bättre tryck sista biten och är säkrare på placeringen i rutan. Läggandet är fortfarande inte bra, men nu gör hon det i alla fall på första försöket.

Sedan jobbade vi på sista delen – inkallning till fotposition. Squid hade ju svårt att komma in på rätt sidan utan stora hjälper. Efter tips av Nina bestämde jag mig för att använda runt-stolpen för att träna på det. Det börjar komma sig!

4 svar på ”Mer ruta-träning

  1. Oj så kult!!! Dette blir bare SKITBRA Fanny! Og den siste innkomsten var jo RIKTIG så fin!! 😀
    Du mare MÅ komme til Krokstadelva/ Mjøndalen og trene i sommer!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.