Squid uppflyttad till hoppklass 2

Idag har Squid och jag varit och tävlat agility i Örebro. Det var jobbigt att ta sig upp i morse, jag har varit sjuk i flera dagar men är i alla fall på bättringsvägen. Jag har inte känt mig fräsch i varken huvud eller kropp idag. Tävlingen började med en öppen agilityklass och jag bestämde mig för att belöna kontaktfält. Allt satt jättefint i loppet och sista kontakfältshindret var gungan och hon utförde den bättre än på de senaste tävlingarna, så där fick hon sin leksak och vi var naturligtvis diskade.

Nästa lopp var agilityklass 1. Squid kändes jättefin igen, men rev tredje hindret. Just då var jag väldigt förvånad, eftersom hon river så väldigt sällan. Så här i efterhand inser jag dock att jag har tävlat och tränat handling väldigt mycket den senaste månaden, men knappt kört någon hoppteknik. Jag undrar hur mina kontaktfält hade sett ut om jag inte hade fokuserat på dem en enda gång under den senaste månaden… Det får bli lite hoppteknikträning i veckan, så att jag förhoppningsvis slipper ett sådant tråkigt fel nästa lördag.

Till hoppklassen hade jag inte mycket kraft kvar, framför allt inte i huvudet, och handlingen blev därefter. Flera gånger var jag desorienterad och visste inte var nästa hinder var när jag gjorde byten. Som tur var gjorde Squid sitt jobb och jag visade inte tokfel, så vi nollade och kom tvåa. Därmed blev vi uppflyttade till hoppklass 2. Nästa helg väntar agilityklass 1 i Linköping på lördagen och Squids lydnadsdebut i Fagersta på söndagen. Förhoppningsvis är jag både frisk och pigg till dess.

4 svar på ”Squid uppflyttad till hoppklass 2

  1. Grattis till dig och Squid!
    Ser verkligen imponerande ut. Kan tyvärr inget om agility men som sagt det ser roligt och fartigt ut så det förslår.

  2. Du är så fantastisk pedagogisk i din analys och din tävlande! Så härlig inspirationskälla! Hur många skulle offra en tävling för att belöna rätt beteende? Fast, logiskt nog är detta en jättebra investering för framtiden, men ack så svårt att genomföra i praktiken! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.