Glömde det viktigaste…

Jag glömde ju att blogga om det viktigaste! Squids uppförande på tävling blir bara bättre och bättre. Hittils har jag haft gentle leader (nosgrimma) på henne för att lätt kunna avbryta om hon börjar hetsa, jag har stannat så långt bort från banan som möjligt så länge som möjligt och jag har värmt upp med godbitar istället för med leksak för att hålla henne lugn. Inför sista loppet idag vågade jag ta av gentle leadern, stå inne i ridhuset under 6-7 hundar före min start, träna lydnad några meter från agilityplanen och leka vilt med henne innan vår start. Det går spikrakt framåt! Hon har inte sagt ett knyst under hela dagen, hon fokuserar helt och hållet på mig, hon sitter helt stilla i starten och hon känns mer och mer avslappnad när hon går i mål. Värt mer än alla pinnar i världen, med tanke på utgångsläget!

3 svar på ”Glömde det viktigaste…

  1. Härligt!!! Håller med om att sådant är värt mer än pinnar. Med tanke på att jag själv har en hund som taggar alldeles för mycket runt agilityn! 😉 Ett stort grattis till uppflyttningen!!!

  2. Kan du inte skriva ett inlägg om hur du har arbetat med Squid? Har en gaphals här hemma och jag känner att det går trögt med att få tyst på henne…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.