Förstapris till Pi och Pavlov!

Idag har Pi och Pavlov debuterat i klass I respektive II. Pi gjorde mig nervös genom att sitta igenom hela platsliggningen (det var ju blött i gräset ju!). Jag trodde nog att det skulle bli svårt att hämta in de tappade poängen, speciellt när jag insåg hur lite vi har tävlingstränat… Som tur var gjorde hon ett riktigt trevligt program utan några större missar. Lite okoncentration i linförigheten (som kändes lång…) var väl det värsta. Vi hade ett missförstånd med tävlingsledaren vid apporteringen. Hon gav mig apporten och sa ”kommendera”, varpå jag stoppade ner apporten för att vänta på nästa ”kommendera”. Det kom inte, så efter mååånga sekunder vände jag mig till tävlingsledaren och sa ”ska jag?” och fick ”ja” till svar. Apporteringen var det inga problem med alls, men betyget blev 9. Tandvisningen har vi tränat på en gång, men domaren bad mig inte ens ställa upp med hunden i utgångsställning, så vi fick en 10:a med dansande hångelsetter. Hon förvånade mig i alla fall, jag trodde inte att hon skulle genomföra tävlingen med en sådan lätthet.

Platsliggning: 5 (sitter)
Tandvisning: 10
Linförighet: 8
Läggande under gång : 8
Inkallning: 9,5 (slarvigt avslut)
Ställande under gång: 9,5
Apportering: 9
Hopp: 9,5
Helhet: 9
167 p

Pavlov och Thomas hade ingen jättebra dag i klass II (det var väldigt svåra förhållanden och nästan alla hundar verkade störda eller dämpade av dofter på planen, precis som förra året i Vänersborg), men de har en hög lägstanivå och plockade hem 170 poäng och klassvinst, trots att Pavlov fastnade i en luktfläck på fjärren och bara fick en femma. Missy hade en ännu sämre dag och kändes inte riktigt i form. Hon nollade platsen (igen!), rutan och vittringen. Rutan var nog mest otur. Den såg hon inte och det gjorde inte heller den andra hunden i eliten. Vi får nog jobba mer med svåra rutplaceringar. Jag har liksom inte jobbat så mycket med proofing i rutan eftersom vi har haft andra problem att lösa. Vittringen är tråkig, för den har vi faktiskt jobbat på hemma och kört en del proofing med många pinnar. Men vi är ju inte helt klara där… Nu får vi gå hem och lösa det här platsliggningsproblemet. Hon reste sig och kom efter mig så fort jag gick ifrån henne. Sittandet däremot var jättefint. Konstigt.

36 svar på ”Förstapris till Pi och Pavlov!

 1. Stort grattis till Pi och Pavlov, vilka lyckade debuter. Kämpa på med Missy det kommer att snart att lösa sig det med.

 2. Grattis än en gång!! Det såg jättebra ut, Pavlov och Pi dominerade stort. Stor kram till min favorit-border Missy som jag e övertygad om att hon snart kommer igen…

 3. Gratulerer ja! Fine Pi! En veldig bra debut da! Marte hilser og sier hun kan være treningskamerat på fellesdekk, hun har selv en del hoftevrikk, snusing, ligging på rygg osv. hun skulle ha plukket bort. Vi gleder oss til neste kurskveld og er veldig glad for at det er to ganger
  igjen;-)

 4. Bra jobbat Fanny och Tomas!

  Gôtt med förstaprisen till Pi och Pavlov. Tråkigt när det går troll i ett moment, men jag är övertygad om att du och Missy hittar formen igen! (Om inte annat så har du en hugad aspirant till platsliggningsträning i Halmstad…)

  Nu tycker jag att ni ska njuta lite av er själva och av era duktiga hundar!

 5. Ni är sååå duktiga hela gänget!!!!

  Jag kan bara skylla på att Dito är ju faktiskt yngre än Pi.
  2 veckor…. 🙂 Missy kan så många andra saker som hjälper henne i vardagen, be sin Ave Maria för att få sin anka osv. För mig har hon en klockren 10 i helhetsintryck från att hon vaknar tills hon går och lägger sig! (går hon någonsin och lägger sig förresten…)
  Kram från oss i bootcamp-Götet

 6. Gratulerer så MYE!!!
  For en knallfin innkalling på Pi, det er nettopp en slik de aller fleste drømmer om! (hvertfall jeg!)
  Er i tillegg jæ… imponert over Pi sin konsentrasjon! En kan regelrett hører ”tusner av fugler” kvittre på klippet, og fugl er det ikke lett å konkurrere med når en har en setter… men du har tydeligvis klart det du! jeg er Imponert!
  Thomas: bedre lykke neste gang… Da er det bare hjem og trene mer da! 🙂

 7. Grattis till Pavlovs fina debut i tvåan!!
  Ang. Missys platsliggning, är det ett släktdrag, kanske? Miloo gjorde ungefär likadant några gånger men det löste vi och numera är det aldrig något problem. Träna på ”stökiga” ställen!

 8. Tusen takk for trening i dag! Moro med levere-leke treningen!:) Ser fram til neste gang! Tirsdag om en uke er min siste eksamensdag og etterpå det blir det fullt hundetreningsfokus igjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.