En trevlig helg i Sörmland

Usch, vilket höstväder det är idag. Regn och blåst och mörkgrå himmel. Vi hade nog tur med vädret i helgen, när jag höll tävlingslydnadskurs i Eskilstuna. Solen var framme en hel del och det enda regnet kom på natten mellan lördag och söndag. Det var en väldigt trevlig kurs med öppna och ambitiösa kursdeltagare. Trots att det var en tävlingslydnadskurs så kommer man nästan alltid tillbaka till grunderna. Bra grunder gör träningen så enormt enkel, slarviga grunder gör att man inte kommer någonstans. Ofta måste man gå tillbaka helt till början, till hundens engagemang och ansvar i träningen. Är det du eller hunden som tigger om att få träna? Att vara den som behöver be hunden om träning är sällan en bra utgångspunkt. Andra enormt viktiga grundbitar som det slarvas med är belöningsutveckling (och belöningsteknik från förarens sida), självkontroll runt belöningar och shapingfärdigheter.

Pi har varit med mig i helgen. Hon har åkt flygplan för första gången och tog det med stort lugn. Hon tyckte att det var spännande att vara på flygplatsen och flirtade vilt med alla barn hon såg. Vi fick bo hemma hos snälla Linda och blev bortskämda med god mat och trevligt sällskap. Linda var också snäll och tog med mig till Hölö och valparna. Det var ingen hemma där på lördagskvällen, så det blev en snabb visit i hundgården, men det var enormt kul att se dem. Valparna ser friska, glada och jättestora ut 😀 Jag blev enormt förtjust i tik nr 2 (den ljusaste, på första bilden i inlägget med valpbilderna) och det kändes som att det verkligen är Squid, utan tvekan. Men samtidigt fick jag inte sett någonting av personligheten hos valparna och inte testat någonting, så jag väntar med beslutet tills jag har fått träffa dem igen. Ska dit på söndag och då är uppfödaren hemma också.

Såhär efter en kurshelg är man helt slut. Igår när jag kom hem strax innan midnatt var jag så trött att jag inte ens klarade av att få i mig mat och gå och lägga mig själv. Tur att jag har Thomas. Idag känns det inte mycket bättre, så det är nästan så att man kan njuta av ovädret och stanna inne med ganska gott samvete. Tyvärr håller inte Missy och Shejpa med. De har varit hemma i helgen och vill väldigt gärna ut och göra saker…


Stal helt fräckt en bild från gool.se

Webshoppen ligger ute nu! Det finns en länk i menyn ovan. Tyvärr har vi slut på några av de mest populära leksakerna, nya leksaker är på gång och vi hoppas att de kommer om ett par veckor.

5 svar på ”En trevlig helg i Sörmland

  1. Tack för en mycket givande helg. Tyvärr känns det som om jag skulel behöva några grundkurser till innan allt faller på plats. Får väl starta Freddie som veteran 🙂 Har såklart tränat redan enligt nya konceptet och det ger resultat. Jag tror mycket på det här att hunden får ta ansvar. Ska bli kul att läsa om Squid och hur du tränar henne, en bok kanske vore en idé.
    Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.