En hård och varm dag

Det har varit en intensiv dag. Lydnadsläger från 10-17 och sedan första praktiska samling på grundkurs klockan 18.30-20. Allt i stekande sol. Man känner sig ganska sliten så här på kvällen. Mina hundar har ändå fått en del att göra. Imorse simmade jag Shejpa och Missy i bassängen. Det har blivit lite si och så med det under juni när vi har varit borta så mycket, men nu ska det bli ordning på torpet igen. Det var i alla fall glädjande att se att de båda verkade ha kondisen kvar och kändes fräscha i vattnet.

Missy och Pi har varit med på planen hela dagen och hjälpt till på kurs. De är verkligen avslappnade och ligger i sina (öppna) burar och tittar på träningen eller sover en stund. Jag tror inte att platsliggning med dold förare blir någon big deal för Pi som ligger snällt och väntar i sin bur medan jag går in och äter lunch. Shejpa fick komma ut på lunchen och träna på gungbrädan. Jag jobbar mycket på att släppa henne från änden av brädan samtidigt som jag släpper brädan och låta henne inta position för nosduttar på väg ner. Hon är förvånansvärt duktig, vi är ju inte provat en gungbräda många gånger. Hoppas på att få tränat lite intensivt under veckorna som kommer så att i snart har en färdig gungbräda.

Mellan de två kurserna tog jag ut Shejpa igen och tränade running contacts. Jag tränade själv och skickade henne in i en bur efter balansen. Hon var grymt bra. Tog hela hindret i fart och träffade perfekt på kontaktfältet nästan varje gång. På kvällen blev det ett pass till med först en hel del gungbräda och sedan running contacts. Jag la till ett hopp innan och en tunnel efter balansbommen, men hon var varm och trött och hade inte riktigt samma tryck som vid eftermiddagspasset. Filmen är i alla fall från kvällen, när hon var lite tröttare. Hon har absolut bättre lyckandeprocent ju mer framåtsug hon har. Hon behöver fart och energi för att göra det perfekt.

Någon lydnad har det knappt blivit idag. Pi har börjat träna rutan, jag experimenterar med en ny metod och hoppas på snabba (men kanske inte helt perfekta?) resultat. Återkommer med rapport om rutaträningen, vi är på dag två idag och hon tycker att det är kul i alla fall. Hon blir lite seg i värmen och vaknar upp mer på kvällarna. Vi hade apporteringsdemo idag och Pi fick göra mycket. Fick till en del snygga gripanden, den lilla biten som saknas i våra apporteringar just nu. Missy har bara fått fysisk träning och fått visa saker på kurs. Vi borde verkligen träna lydnad, men jag har inte riktigt energin och inspirationen just nu…


En puli i full fart


Basenjiglädje


Pis ruta


Populära nya leksaker

7 svar på ”En hård och varm dag

 1. Den pulin känner jag igen! Hälsa så mycket från mig 🙂

  Och den rutan har jag funderat på i eget huvud!! Och nu när jag ser den på riktigt blir jag motiverad att prova själv!

  Fy fasen vad jag blir sur över att jag inte är i Son nu… vill inte jobba!!!

 2. Wow så fint det ser ut de løpende feltene deres! Kjempekult å se de i en kombinasjon og virkelig se for seg hvor bra det kommer til å se ut i agilitykonkurransene framover! Gøy å se vippetrening! Det har jeg gledet meg til. Dyktig shejpa som får nose-touchene så bra til der også med en gang! Og så superflink lille Pi er som kan ligge alene i åpent bur hele tiden mens du er inne og spiser lunsj!

 3. Ser finfin ut!

  I sista sekvensen ser det nästan ut som hon missar uppfarten :o.

  Hindren såg inte så farliga ut uppställda, tycker jag. Vi har ju spygröna på Oxie….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.