Första a-hindret

Igår var det sjukt varmt igen och det är svårt att få till någon bra träning. Det är inte tillräckligt kallt förrän det är mörkt. Som tur är verkar Shejpa tycka att balanshinder är roliga, så vi får till en hel del, även om hon inte är lika taggad som hon kan vara. Idag har vi fortsatt jobbandet med kontaktfälten. När jag tränade i förrgår upptäckte jag att hon ibland hoppade kontaktfälten på väg upp. Lilla hunden med de stora stegen… Det verkar ändå som att jag har fått lite ordning på det nu. Det hjälpte att skicka henne åt andra hållet, så att hon fick starta på den sidan där hon brukar springa upp. Det kontaktfältet fanns det ju värde för och hon satte det varje gång. Jag klickade för bra träffar och belönade i farten uppe på hindret. Det finns väl dock en risk att det kommer tillbaka om hon får ännu mer fart (den balansbommen som jag har film på där hon verkligen är på gränsen på väg upp, klockar jag till 1.4 sekunder, vilket är en världstid i klass med Las bästa).

När det gäller nedfarterna har jag jobbat med att försöka plocka bort buren som mål och bara kasta leksak. Jag hade fortfarande buren framför hindret, men kastade leksaken efter klicket. Det funkade rätt bra, men det är grymt mycket svårare om hon inte springer mot något. Börjar hon tveka och titta på mig är det lätt att få ett hopp. Jag provade också att sätta buren i en lite svårare vinkel, men det var inga problem.

På kvällen testade vi a-hindret för första gången. Jag ville se vad hon gjorde om vi bara körde henne över och på filmen kan man se att hon testar lite olika varianter. För det allra mesta träffade hon kontaktfältet, men lite för högt upp för min smak. En gång fick hon en perfekt träff på kontaktfältet, men den tekniken tror jag inte att hon väljer igen och den verkar inte helt hälsosam heller. Att bara sätta ner tassarna en gång på nedfarten sliter nog för mycket på kroppen. Jag ska sänka hindret och jobba lite mer systematiskt med den, det behövs nog inte mycket. Det blir väl lite träning idag också, när det blir lite svalare. Då ska jag ta gungbrädan igen.

Vi är klara med ett väldigt varmt, men väldigt trevligt lydnadsläger. Tack till alla kursdeltagare som har gjort det värt att stå och svettas i solen!

3 svar på ”Första a-hindret

  1. Helt galet! Du har lärt din hund att BARA röra kontaktfälten och inget annat! Coolt! 🙂 Sheipa rules!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.