Apportering med dirigering

Squid och har faktiskt kommit igång med lite lydnadsträning igen. Vi pillar med små detaljer och jag försöker få till något kort lydnadspass innan vi tränar agility. Det brukar också bli en del lydnad när vi väntar på vår tur på agilitytävling. Stå, sitt och ligg under marsch, vändningar på stället och fjärrdirigeringsrörelser kan man se oss syssla med innan det är vår tur att gå in i ringen. Hon klarar det väldigt bra, trots att hon ofta är väldigt upphetsad.

För det allra mesta är jag väldigt nöjd med precisionen i hennes arbete, och jag hoppas på att vi kan bli klara för lydnadsklass III någon gång. Eftersom vi satsar mest på agilityn har jag inte bråttom, jag tycker att det är ganska rogivande att pyssla med detaljer utan att behöva tänka på att det tar tid att få moment färdiga. Samtidigt tror jag att hon har en ganska bra grund när det gäller kedjor, uthållighet och tävlingsträning, men det är absolut en bit som vi måste ta tag i mer om vi ska tävla igen.

Igår testade vi att börja jobba med apportering med dirigering för första gången. Eller mer specifikt – själva dirigeringen. Squid har aldrig gjort något sådant förut, men hon har lärt sig att runda pinnar. Det kändes som att hon förstod konceptet väldigt fort, och i nästa pass kan jag tänka mig att lägga till en pinne i mitten också, kanske lite längre ut än de andra. Om det fungerar bra tänker jag gradvis flytta pinnarna på sidan ut till tävlingsmässigt avstånd. Det är roligt när goda förkunskaper gör svåra saker väldigt lätta 🙂

7 svar på ”Apportering med dirigering

  1. Hur går det med dirigeringen? 🙂 Vet inte om d ä jag som ha dåligt minne men visst jobbade du med vittringen å. Hur går det med den? 🙂

    • Bra fråga! Dirigering har jag faktiskt inte tränat sedan det här passet. Jag har tränat alldeles för lite på vittringsapporteringen också, men vi har kommit en bit på väg. Jag har lagt en låda med vittringspinnar bredvid agilityplanen, så att jag kan göra en vittringsapportering innan vi tränar agility. Kör som regel bara en repetition, och jag har inte lagt på apporteringen än. Men Squid förstår absolut att söka och markera den pinne som luktar som mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.