Märgben fast runt underkäken

Stackars Epic! Sent igår kväll, när han lekte och myste med ett märgben, fastnade benet plötsligt runt underkäken på honon, bakom hörntänderna. Vi försökte hjälpa honom loss, men det verkade helt omöjligt. Klockan var mycket, och vi ringde två jourveterinärer, båda en dryg timma bort. Den första hade inga bra verktyg, och den andra hade först ett kejsarsnitt, så då hade vi fått åka och lämna in honom på kliniken mitt i natten. Som tur var verkade Epic ta det hela ganska lugnt och gick och la sig. Benet tryckte inte mot mjukdelar och han verkade inte få panik. Vi bestämde, i samråd med veterinär, att låta honom sova hemma över natten och sedan åka till veterinären på morgonen.

Jag sov på soffan bredvid Epic hela natten och han var hur lugn som helst. När jag väckte honom verkade han lite irriterad över benet och började lirka med det. Medan jag försökte få upp Thomas och göra oss i ordning för veterinärbesök, lyckades Epic på något sätt få loss benet på egen hand. Vilken lättnad! Är så glad att vi slipper söva honom och såga loss benet.

3 svar på ”Märgben fast runt underkäken

  1. Vad skönt att det lossnade av sig självt!!
    Min hund har råkat ut för samma sak och tyckte det var hemskt, så han gnällde högt och fick lite panik. Som tur var lossnade benet från underkäken efter en 10 minuter eller så, utan att vi behövde åka in till vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.