Imorgon startar agilityhandling grund online

Imorgon startar agilityhandling grund online. Det går fortfarande att anmäla sig! Så här ser kursplanen ut för de 6 lektioner som kursen innehåller:

 1. Tankar kring belöning och belöningsplacering i agility.
  Ett signalsystem för agilityhandling
  Målsättning för agilityhandlingen
  Handling utan hinder
  Söka hinder
  Söka vägranslinjen
  Raka linjer
 2. Tre typer av hopp. Hur signalerar vi raksträckor, vanliga svängar och tighta svängar? Vilket beteende vill vi ha från hunden? Hur ska hunden hoppa? Hur lär vi hunden att utföra beteendena? Vilka verbala signaler kan man använda, och hur lär man in dem?
 3. Framförbyten i olika former. Diagonala framförbyten, decel-framförbyten, ”tvingade” framförbyten, inkallning med framförbyte. Placering, fotarbete, timing.
 4. Bakombyten. Hur lär vi hunden bakombyten? Hur utför man ett bakombyte? Hur lär man hunden att skilja mellan flacka och tighta bakombyten?
 5. Tunnlar. Hur signalerar vi rakt fram, lätt sväng och tight sväng ut ur tunnlar? Vi tränar dessutom på lite mer utmanande tunnelsituationer och på att inte ta tunneln om vi inte visar på den.
 6. Serpentiner, threadlar och kombinationer av flera kunskaper. Vad, när och hur med serpentiner och threadlar? Vi sätter också upp en lite längre kombination och kombinerar flera handlingsmanövrar.

Självklart kommer jag att ge er personliga läxor och uppgifter om någonting blir för lätt eller för svårt, eller om ni har någon speciell del som ni får problem med.

3 svar på ”Imorgon startar agilityhandling grund online

 1. Oj, nu är jag verkligen i sista minuten men hoppas det går att halka in ändå… Innan jag anmäler oss behöver jag dock kolla om ni tror att det funkar att majoriteten av den film man lägger upp görs m h a stativ eller behöver man ha en assistent som filmar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.