Äntligen höst

Äntligen är hösten här. Jag trodde aldrig att jag skulle säga så, jag som älskar ljusa sommarkvällar och allt som händer på sommaren. Men den här sommaren har varit väldigt hektisk, och det är väldigt skönt att komma in i någon slags vardag igen. Dessutom är september en väldigt trevlig månad, enda problemet är att vintern kommer närmare.

I helgen var det agilitytävling på Örebro BK. Det var en otroligt trevlig och välarrangerad tävling, och vi hade väldig tur med vädret. Närheten hem gjorde det hela superbra, jag fick sovmorgon både lördag och söndag. Jag känner mig också ganska nöjd med prestationerna i helgen. Squid tog sitt andra hoppcert, Shejpa nollade äntligen en agilityklass och tog SM-pinne och vann med nästan en sekund! Vi var också nära i hoppklassen på söndagen, en snöplig rivning ifrån andraplats. Epic var största stjärnan. På lördagen var det klass 1 + 3, så då fick han bara ett hopplopp, eftersom han tävlar i agilityklass 2. Det vann han och blev uppflyttad till hoppklass 2. Dagen efter debuterade han i hoppklass 2 och vann igen och tog sin första pinne i tvåan. Agilityloppet gick inte lika bra, han rev hinder 1 + 3 och sedan kunde han bara inte låta bli tunneln under balansbommen, så vi hann med 10 fel och en disk innan hinder 4… Han är ganska bra på att ta balansen på kommando trots tunnelstörning hemma, men han får absolut mer tunnelsug på tävling.

Här är Epics debutlopp i hoppklass 2:


(Även här ser man hans tunnelsug, när jag får skrika på honom för att få honom i rätt tunnel innan upploppet)

Även om det kanske verkar lite dött här i bloggen (jag ska försöka ändra på det), så händer det mycket på hemsidan. Vi har en tävlingslydnadskurs online igång, där vi just nu jobbar med bland annat rutan, apportering och hopp. Imorgon startar agilityhandling grund online, en kurs som jag verkligen ser fram emot! Det går fortfarande att anmäla sig till den kursen om man vill ha tips på hur du kan göra din handling tydlig för hunden, så att han alltid vänder åt rätt håll, följer dina anvisningar och anpassar sina hopp efter vart ni ska härnäst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.