Agility och LYDNAD!

Idag har vi fått till en del träning, trots vintern. Mitt på dagen var vi i ridhuset och körde agility. Det blev först en kombination med balansbom och gungbräda för att testa/träna kontaktfält. Shejpa var klockren. Squid behöver träna massor! Innan snön kom började jag träna running contacts igen, så hon var ganska osäker på om hon skulle stanna eller springa (idag körde jag stopp). Det blev mycket bättre med lite träning, vi måste bara få till några träningspass till. Andra passet i ridhuset körde vi lite dubbelbox.

Imorgon är det dags för höstens första tävling för Shejpa! På grund av kennelhosta och löp har vi inte tävlat sedan i början av augusti. Hon känns bra när vi tränar och det ska bli roligt att tävla igen. Det som inte känns så roligt är att köra till Knivsta. Tycker att man läser hela tiden om hur halt och dåligt plogat det är i Uppsala-området. Thomas har lovat att följa med, men jag tycker ändå att det är lite obehagligt.

På kvällen körde vi lydnad ute i snön på vår plan. Jag ska verkligen ta tag i lydnaden med Squid igen. Förra vintern hade Squid svårt att hålla fokus under längre stunder och det kändes inte som att det var läge att träna. Nu är hon som en helt annan hund. Hon kommer ihåg alla lydnadsgrejer och gör det snyggt, men med en helt annan intensitet och koncentration. Momenten i klass I sitter nog ganska bra, vi måste bara tävlingsträna. Tvåans moment är också på gång. Apporteringen börjar se riktigt snygg ut och hon har blivit jätteduktig på ”varsågod”-övningar i inkallningen. Fjärren kanske kan bli ett inomhusprojekt i vinter. Rutan får vi nog testa lite, men den såg bra ut förra vintern, så det går nog snabbt att fräscha upp. Man kanske till och med kunde hitta någon ridhustävling i början av nästa år och sätta igång lydnadskarriären?

5 svar på ”Agility och LYDNAD!

 1. *Gilla* 😉
  Tycker du definitivt ska dra igång Squids lydnadskarriär.

  För övrigt tveka inte för en sekunda att ringa om väderlaget blir dåligt när ni är i Knivsta och ni inte känner er bekväma med att åka hem när det är mörkt. Jag kan stå med både boende och hundmat om det skulle knipa. Vill inte ha er i en till vinterolycka:(

  Lycka till nu imorgon!

 2. Tänkte om ni hellre ville åka på morgonen när det är hyfsat ljust om det skulle bli blixt halka.

  Men det är ju alltid skönare att sova i sin egen säng också;)

  Föresten tänkte försöka få iväg ett längre mejl angående mitt ur usla försök med running target, om det skulle vara av intresse att kolla på och diskutera?

 3. Jag har tävlat lydnad i Jönköping en gång i januari, kolla om de har den tävlingen kvar. Stort trevligt ridhus med många ringar bredvid varandra så ganska mycket störning.

 4. Gillar också lydnadskarriär med Squid! Du måste ju känna dig superinspirerad inför tränarutbildningen nästa år och träna mycket lydnad själv! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.