Vinst och SM-klar

Dagens kvällstävling i Knivsta blev ett heldagsprojekt. Vi startade hemifrån innan 12 på dagen och var hemma igen 21.30. Det var visserligen tidigare än vad jag hade beräknat. Tävlingarna gick snabbt och väglaget var helt okej. Snälla Thomas följde med och höll mig sällskap i bilen (och körde hela vägen dit och fram till Enköping på hemvägen) och hjälpte mig på tävlingen. Det var verkligen skönt att inte åka själv. Vi har sällan tid att hänga med varandra när vi tävlar, förutom SM tror jag inte att Thomas har sett Shejpa tävla på nästan två år.

Till hopploppet lyckades vi inte hitta rätt läge. Vi gick en ganska lång promenad innan, men jag tror ändå att hon kände sig lite kall och oinspirerad. Jag märkte så fort jag startade att hon inte var riktigt med. Det var en ganska svår slalomingång och Shejpa gick in rätt, men fortsatte rakt fram istället för att svänga in i andra porten. Det är typiskt en sådan sak som händer om hon inte är riktigt tänd. Jag skickade henne in i slalom igen och lät henne köra klart slalomet medan jag stannade kvar på baksidan av nästa hinder. Sedan fick hon sin leksak och vi gick ut.

Till agilityloppet försökte vi hitta en ny uppvärmningstaktik. Hon fick promenera och värma upp med Thomas och jag tog med mig lite extra god mat till uppvärmningen. Det funkade. Hon var riktigt taggad och sprang på bra. Jag satsade på serpentin och bakombyte efter balansen eftersom jag inte skulle hinna in i framförbytesposition efter balansen utan att skjuta henne framåt. Serpentinen fungerade bra och kontaktfältet var klockrent, men bakombytet blev inte riktigt bra. Vi får träna på sådana situationer. Jag brukar ofta undvika serpentin + bakombyte och har nog inte tränat det så bra som jag borde. Resten kändes bra och vi vann klassen med över två sekunder. Det var inget stort startfält, men roligt i alla fall. Speciellt eftersom det innebär att vi äntligen är SM-klara. När tävling efter tävling försvann på grund av kennelhosta och löp började jag nästan bli lite nervös för SM-kvalet, så det var skönt att vi fixade det direkt.

15 svar på ”Vinst och SM-klar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.