Tre pinnar på tre lopp

Idag vände turen och jag har kanske börjat vänja mig vid agilitytävlandet. Tävlingen idag blev rätt stressig i början, jag fick gå två banor samtidigt, som tur var var mediumbanan lätt, för det var inte banan för de stora hundarna. Shejpa gick sitt lopp först och fick fem fel i slalomingången igen. En görenkel ingång och hon bara tar den inte. Jag tror att jag har fått någon slags hang-up på slalom och så försöker jag hjälpa henne och så blir hon bara förvirrad. Resten var bra. Vi var snabbaste hund med fem fel (0,1 efter segraren med vägran i slalom) och kom trea. Sedan var det Missys tur på den svåra hoppklass I-banan. Hon gick kanonbra, inga rivningar och inget strul – men missade slalomen även hon. Det var lite mer väntat. Hon har haft problem att bromsa till andra porten, speciellt när hon är het. Missy var klassens snabbaste hund med 1,5 sekunder till nästa tid, trots slalomstrul. Hon kom femma. Pavlov gjorde ett kanonlopp, men diskade när han hoppade tredje sista hindret tillbaka också. Synd, för Thomas gjorde ett jättebra jobb på banan! Shejpas agilitylopp var fint, återigen strul i slalomingång och fem fel, men inga kontaktfältsproblem. Ingen annan var felfri, så Shejpa vann, med en sekund tillgodo på tvåan. Lite skönt att man kan få pinnar med fem fel i Norge, då fortsätter man jobba trots att något kanske strular. Shejpa ska egentligen inte ha problem med slalomingångar alls, speciellt inte sådana här enkla. Det är nog bara jag som har skapat något konstigt när jag har velat vara med och hjälpa.

Pavlovs lopp från idag:


Pavlov H1S Drøbak from tuppetroll on Vimeo.

Missys lopp från idag:


Missy H1S Drøbak from tuppetroll on Vimeo.

Vår kamera ville inte funka i helgen, så vi får tacka Helene för de här videorna!

Grattis också till Karine och Lassie som tog sista pinnen i klass II och numera är klass III-ekipage på heltid! Nu ska hon ägna sig åt att passa Shejpa och Missy, för jag och Thomas tar med de stående fågelhundarna till Finnmark för att jaga ripa. Vi kommer hem om två veckor. Det kan vara svårt att nå oss ett tag nu.

18 svar på ”Tre pinnar på tre lopp

  1. Stort grattis!

    Angående slalom: med Råttan var det så i början (typ första säsongen) att jag var tvungen att repetera de ”rakare” slalomingångarna i veckan innan tävling så att hon kom ihåg att bromsa liksom. Vet inte om det kan vara det som är problemet men det ser lite så ut på Missy.

  2. Grattis till pinnarna! Gick kurs för er på Lysaker för nåt år sedan, kom in på er sida av en slump idag, roligt att se att det går bra för er!
    /Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.