Slalomtanke…

Shejpa har missat tre slalomingångar i helgen och hon brukar aldrig missa slalom. Trodde att det hade med mig att göra, men så kom jag på att alla tre har varit i vänsterhandling och efter en tunnel. Jag kanske aldrig har tränat slalom efter en tunnel?  Det kanske är dags att göra det 😀

5 svar på ”Slalomtanke…

 1. Grattis till alla era framgångar på agilitybanan -kul! Roligt att höra att du också har valp på gång vid årets slut och – som du skriver – att traditionen att vi köper valp samtidigt håller i sig!:-)

  Den bredd ni uppvisar med alla olika grenar ni ger er in på är verkligen imponerande. Lycka till på kommande tävlingar!!!

 2. Efter mycket grundträning i handlingen och mycket tränande på drag och svänghänder mm satte jag igår upp dina övningar på inkallningsstarter och positional cue. (två hopp och tunnel rakt och sedan möjlighet att svänga mellan hopp och tunnel med två hopp brevid varandra åt höger.. kommer du ihåg.. Det var i den bloggen du gick i försvar mot Marie Hanssons klumpiga formuleringar i sin nya bok..) Tänkte att det skulle vara kul att testa av om det verkligen fungerade och sedan tänkte jag maila dig och fråga hur jag tränar in vad positional cue betyder så att det blir rätt nästa gång..

  Sagt och gjort Satt Ting vid start hindret och gick ut och placerade mig för en helt rak inkallning! Inga problem.. förstås hade jag inte väntat mig heler!

  Gick tillbaka till starten och placerade mig denna gången för hopp av hinder två åt höger.. Inte heller nu var det några som helst bekymmer. 🙂 Nu till eldprovet. Placerade mig utsida hindren för inkallning över två hopp och sedan sväng till första hindret åt höger och därefter tillbaka över hinder två.. Trodde faktiskt inte att Ting skulle dra rakt fram hopp ett och två utan att hon skulle leta sig mot mig så fort som möjligt! Men till min förvåning hoppade hon rakt fram och svängde först sedan jag vänt mig och bytt arm!!! skitläckert! Även svängen ut igen tog hon utan minsta tveksamhet!

  Så jag har nu inte något att fråga dig om.. Det fungerade redan från början! Så häftigt!

  Mvh Anna med Icka och Tingeling

 3. Är kanske lite sent ute, men vill bara hålla med om vad du skrev 26/8 om Socialisering. Det låter ju toppen med rasthagar på tävlingsområden! Det borde finnas inhängnade rasthagar lite överallt föresten, så att de som vill ha sina hundar lösa kan ha det, utan att behöva vara rädda för att irritera folk som absolut inte vill att deras hundar ska träffa andra. Jag tycker det är jätteviktigt att mina hundar lär sig att umgås med andra hundar. Grattis till alla pinnar också!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.