Träning i Halmstad

Nu är jag utanför Halmstad och håller kurs och har det så lyxigt! Trevliga kursdeltagare, omtänksamma arrangörer och fantastiska träningsmöjligheter. Och inga tidiga morgnar. Igår höll jag tre timmars kvällskurs i agilityhandling, idag har jag tre timmars tävlingslydnad med start om tjugo minuter och sedan ett föredrag om shaping ikväll. På gården här finns ett ridhus med fint gummiunderlag och fullt av agilityhinder! Igår fick jag till två korta slalompass med Squid i ny miljö. Under första passet verkade hon lite förvirrad, kanske av den nya miljön och av att det var lite liv och rörelse runt omkring. Under andra passet var hon betydligt säkrare. Hon fick också visa lite torrhandling under kursen och Shejpa visade one jump-övningar och bakombyten. Vi bor i en mysig lägenhet över stallet och passar på att träna i ridhuset på lediga tider.

Idag fick Squid ett hoppteknikpass på nya hinder och nytt underlag. Hon hoppade riktigt fint och jag provade en oxer på 65 centimeter för första gången. Inga problem! Det känns som att hon hanterar höjd mycket bättre nu och att hon anpassar höjden till bommen när jag sedan sänker den. Nu ska vi jobba vidare med att få henne att läsa avstånd bättre och lära henne att anpassa sin steglängd för att få så effektiva hopp som möjligt. Sedan körde vi ett slalompass med fyra raka pinnar som jag var nöjd med. 75% lyckanden och aldrig mer än ett fel i rad (hon bytte alltså direkt strategi om hon inte fick belöning). Hon hanterar min fart bättre, även om det fortfarande behöver bli bättre, och hon fixar alla typer av ingångar bra. Bakombyten såg inte heller ut som något problem, däremot kan hon ha lite svårt om jag skickar henne från min högersida in i ingångar från klockan tre. Vi avslutade med ett pass där jag för första gången introducerade däcket. Jag shejpade henne igenom och fick bra flyt på hopp igenom lågt (och ganska litet) däck på några få minuter. Nästa steg blir att lägga in däcket i hoppteknikövningar. Shejpa fick korta pass med cirkelarbete mellan Squids pass. Jag är inte riktigt nöjd med hur hon jobbar där när jag jämför med hur duktig Squid är, så vi har jobb att göra!

Här kommer ett klipp ifrån dagens slalompass. Nu när jag har börjat visa er träningen på film, är det kul att visa fortsättningen också. Den här gången har jag inte orkat lägga på musik, så stäng av ljudet om ni inte vill höra Shejpas bakgrundssång…

13 svar på ”Träning i Halmstad

 1. Kul o se utvecklingen!

  Men är inte Shejpa burtränad och vet om hur man beter sig när man inte tränar utan bara tittar på?

  Har själv gaphalsar så jag vet hur det är men jag trodde verkligen att burträningen syftade till att få hundar koncentrerat passiva under retning?

 2. Tänk vad en liten justering kan göra! I stället för att man blir ståendes och stampa så går det spikrakt framåt! Beviset på en DUKTIG hundtränare!!!Häftigt, måste bli bättre på att analysera rätt själv…

 3. kjæmpe inspirerende,holder på å trene inn slalomen nå (er bare på to pinner enda da.
  Og for en fart, vanskelig å se når hun går rett (og det på film, så tenk i virkeligheten) og når belønning skal komme/utebli.

 4. Anna: Jo, hon ”kan” det, men jag har liksom låtit henne gå igång på när jag tränar Squid (annars är hon helt tyst). Skulle nog kunna fixa det fort och när jag tänker på saken så är det ju egentligen ganska fjantigt att låta henne hålla på. Det är ju inte det som ska få igång henne, jag har bara uppskattat att hon vill vara med…

 5. Hej! Är en av alla som följer dig i din träning. Jätteroligt att se och inspirerande! För mej får Shejpa skälla bäst hon vill..!

 6. Läser ofta din blogg och måste säga att det är lyx att få så många bra tips och jag tycker det är superbra med film så kan man lättare få till träningen själv!! Vore jättekul att få se något med hoppteknik också. Tack för alla träningstips.Gäller även Thomas!

 7. Tack för 2 mycket trevliga och givande dagar. Med många små bra tips och lite nya infallsvinklar. Jag satte igång och börja försöka leka med Bex redan nu ikväll när jag kom hem 🙂

  Hälsningar
  Cecilia

 8. Jag var på föredraget om shaping och tricks idag. Det var mycket intressant och inspirerande. 🙂 Ha en trevlig påsk!

 9. For meg har det vært perfekt timing å få hund rett etter du fikk Squid. Bloggen er oppskriftsboken min og kursene bidrar til å få det til i praksis 🙂

 10. Snyggt!!
  Jätteroligt att du fortsätter lägga ut filmer, jag använder dig som träningsinspiration och kollar på filmerna för att få tips och ideer om jag stöter på problem! Helt kanoners! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.