Tävling på Kallebäck

Idag tävlade vi på SBK:s Göteborgsavdelning i Kallebäck. Det var en lite större tävling, med fyra klasser igång samtidigt. Vi var sju i eliten och fick köra sitt+plats i två grupper. Jag hade startnummer 5, så Missy och jag var först i den andra gruppen. Missy kändes rätt trött idag och inte på lika gott humör som i fredags. Kanske kan hon faktiskt bli trött av massor med intensivt tränande, tävlande och resande. Hon blir också mer störd när det är så mycket andra hundar över allt, och när det skjuts. Jag är väldigt nöjd med tävlingen ur den synvinkeln. Förhållandena var inte optimala, och då märks det i moment som hon är osäker på (vittringen), men resten gick ju faktiskt kanonbra! Trots att vi inte ens hamnade på pallen finns det ingen hund jag hade velat byta ut min Missy mot. Hon kan en massa och hon har en härlig attityd. Vi måste bara träna så mycket att vi slipper hoppas på tur och goda förhållanden. Jag är sugen på att anmäla till fler tävlingar i vår nu!

Sitt i grupp – 10
Här blev jag faktiskt förvånad… Missy kändes så trött och seg att jag var rädd för att hon skulle lägga sig ner. Men när jag kom tillbaka satt hon väldigt snyggt och upprätt.
Platsliggning – 9
Nosade…
Fritt följ – 9,5
Något mer oengagerat än gårdagen, men jag var noga med alla halter och då fanns det inte så mycket att dra för
Dumruta – 10
Jag blev lite sen med sitt-kommandot, men Missy gjorde allt och vi fick en 10:a
Inkallning – 10
Jag kanske ska omvärdera min uppfattning om att inkallningen är så dålig att jag inte ens vill tänka på den.
Rutan – 0
Hamnade för långt bak igen. Den här gången trodde jag faktiskt att hon var inne, till och med när jag promenerade förbi henne. Men hon var väl några centimeter för långt bak igen… Snygg ruta igen, jag är inte allt för ledsen över den nollan, även om det hade varit skönt med poäng och förstapris…
Apportering med dirigering – 9,5
Kanske något krokig väg. Inte det bästa konskicket, men helt okej ur en domares ögon.
Metallapport – 10
Vittring – 0
Stor osäkerhet. Först gick hon mot konen, sedan snurrade hon runt lite och plockade till slut fel pinne. Hon är osäker i momentet och att de började skjuta på skjutbanan bredvid var nog droppen för henne.
Fjärr – 10
Missy har fått 4 tior av 5 möjliga på det här momentet under starterna i elitklass. Härligt!

13 svar på ”Tävling på Kallebäck

  1. Va ni är duktiga. Det måste vara bättre med höga poäng eller nollor än halvtaffliga moment. Det visar att ni är nära nu. Snart är det vår och snön borta igen, då sitter 1:a priset.
    Kram
    Tina

  2. Det vore ju för eländigt om man bara skulle tycka om sin hund för att den hamnade på prispallen jämt. Då fick jag nog aldrig tycka om någon av mina hundar genom livet. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.