Squids Running Contacts

Jag har börjat träna Squids running contacts igen, efter en längre paus under vintern. Efter att ha analyserat en del video, kan jag konstatera att hon har valt en annan teknik än Shejpa och Missy. De äldre hundarna har valt att skjuta ifrån med baktassarna längst ner på kontaktfältet. Squid å andra sidan, väljer att sätta en framtass mitt på kontaktfältet och sedan skjuta ifrån med baktassarna i marken. Det är väldigt svårt att se skillnaden medan man tränar, det är inte lätt att se om baktassarna är på kontaktfältet eller precis nedanför. På ett sätt tycker jag att hunden ska få välja den teknik som hon är mest bekväm med. Å andra sidan föredrar jag nog den andra tekniken, den känns både snabbare och säkrare. Men eftersom jag uppenbarligen har stora problem med att se skillnaden när jag tränar (jag trodde att alla repetitioner på filmen var så som jag ville ha dem när jag tränade…) så ser jag praktiska problem med att ändra tekniken. Och samtidigt vet jag inte ens om jag vill det… Här måste tänkas! Jag och Mija ska till AH-hallen och träna idag, ska försöka filma ett pass där också och se om jag blir klokare…

6 svar på ”Squids Running Contacts

  1. Blir det inte lättare att få till riktigt tajta svängar efter kf om hunden skjuter ifrån precis nedanför kf – då vet man ju att de alltid springer ända ner innan de svänger också?

  2. Cecilia: Jag tror egentligen inte att det blir tightare svängar (dessutom tänker jag lite annorlunda kring tekniken i riktigt tighta svängar, då vill jag ha samling från hunden på kontaktfältet). Det som oroar mig mest är väl kanske att hon ibland tar ett stort steg över hela kontaktfältet… Se filmen jag precis la upp.

  3. Hej Fanny! Å tack för en bra klickekurs i februari. Jag undrar om du kan skriva någon gång i bloggen hur du har tränat in running contacts. För det är något jag verkligen vill köra med med Urax. Men det är inte så många som kör det om jag har förstått det rätt, utan så fort jag nämner det så blir jag hänvisad till dig. Så därför tänkte jag att jag borde fråga dig här! 🙂

    Hoppas allt är bra med dig å alla hundarna.
    //Mimmi & Urax (Chewbacca)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.