Slalomproblem, husprojekt och valpuppdatering

Då har vi bott här i över en vecka och vi trivs fortfarande kanonbra. Just nu är det uppfräschning av arbetsrummet som gäller, vi har slängt ut garderoberna som stod där och ska tapetsera om rummet och måla de brunbetsade fönsterkarmarna vita. Thomas har också påbörjat uppsättandet av fårstaket runt hagen och fått en av hundgårdarna klar. Igår hade vi träningstävling i agility. Det var ungefär 30 startande hundar, vilket visade sig vara alldeles lagom, vi var klara i god tid innan det blev mörkt. Med Shejpa var fokuset så klart på slalomen, skulle det funka i tävlingssituation nu när vi tränat om med 2×2? Det gjorde det inte. Hon snurrade till det i båda klasserna. Förmodligen borde jag ha satt upp enklare slalomingångar för att få rätt och möjlighet att belöna. Å andra sidan verkar ju inte lätt eller svår ingång spela så stor roll på tävling ändå. Dessutom var jag en dålig handler igår, så att hon missade första slalomen berodde förmodligen lite på att jag var helt ur position. Det var inte lätt att arrangera träningstävling och samtidigt fokusera på att vara en bra handler. I övrigt var jag väldigt nöjd med Shejpa. Hon sprang snabbt och gjorde en kanonfin balansbom där jag stack tidigt och sprang in i serpentinposition långt bort från kontaktfältet. Idag körde jag lite slalomträning och försökte göra tävlingsmässiga starter. Nu fungerade det kanonbra och hon var som målsökande på slalomen. Det är uppenbart att det är i tävlingssituationen som problemen framför allt uppstår. Kanske får vi möjlighet till tävlingslik träning under Justine-kursen i nästa vecka.

Missy ska ju tävla imorgon och vi kämpar på med träningen. Det mesta går riktigt bra, men vi är lite ringrostiga eftersom jag har varit bortrest så mycket i sommar. Vi hoppas på fint väder, trevligt sällskap och lite tur på tävlingen imorgon, så blir det nog kul.

Squid har väl inte fått så jättemycket träning under de senaste veckorna, men jag tycker mig se en positiv utveckling hos henne. Hon börjar bli mer lättstyrd och samarbetsvillig, samtidigt som hon har fått mer tryck i både arbete och lek. Jag har upplevt henne som ganska omogen (hon har inte löpt än, snart 11 månader gammal) och bestämt mig för att skjuta tävlingsdebut lite på framtiden. Det är svårt nog att hitta lediga helger att tävla med de två hundar som ska kvalas till SM och satsas på just nu, så det känns som en win-win-situation. Det jag verkligen hade velat just nu, är att hitta en sökgrupp eller i alla fall få något tips om var man kan träna sök i Örebrotrakten. Vi var på sökträning i Trondheim för två veckor sedan och både Squid och Pogue har utvecklats massor och det hade varit fint att få till regelbunden träning med dem. Thomas satsar nog på tävling i höst med Pogue (om han får en ledig stund från alla husprojekt), som är en mer okomplicerad typ än sin orangea syster. Thomas har verkligen fått en liten guldklimp i den cockern!

3 svar på ”Slalomproblem, husprojekt och valpuppdatering

  1. Jag vet inte heller någon bra sökgrupp.
    Jag har alltid velat lära mig det men det finns inga bra kurser så jag har inte kunnat lära mig.
    Så springer du över någon bra som även har nybörjarkurser så får du gärna tipsa.

  2. Hör av dig till Pia Heldesjö om söket! (http://www.heldesjo.se/ ) Hon har tränat sök innan och känner säkert en massa bra folk.

    Det hae varit kul att se er tävla, men det blir liiite långt att åka. 😉 Lycka till. Hoppas vi ses på någon tävling framöver. (SM nästa år, om inte annat!!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.