Nyflyttade

Det har varit ganska tyst i bloggen under de senaste veckorna. Flytten har tagit mycket tid och energi och det är mycket som ska organiseras. Det tar två-tre veckor att bli folkbokförd i Sverige och innan dess kan man nästan inte göra någonting. Inte beställa bredband, mobilabonnemang, tv eller liknande. Tänk att allt ska vara så krångligt. Till slut fick mamma beställa ett mobilt bredband i sitt namn och jag fick ett speciellt modem som minsann skulle fungera på mac. Modemet är det kanske inget fel på, men programvaran stänger ner sig själv hela tiden innan jag kommer på internet, så vi får samsas om Thomas dator. Jag hade velat ta lite bilder på huset nu när vi börjar komma i ordning, men mitt lilla inomhusobjektiv har gömt sig i flytten. Vi har i alla fall skaffat oss en soffa och en tv, så att vi kan slappa lite ibland. Fast just nu står tv:n mest och ser snygg ut, vi kan ju inte beställa något tv-paket och det var så länge sedan jag hade tv att jag inte har någon aning om hur man använder de här moderna sakerna. Kanske går det att få in SVT utan några speciella arrangemang, men jag har ingen aning. Tekniskt sinnade får gärna komma förbi på en fika! Thomas bygger hundgårdar och skulle kunna få jobb som landskapsarkitekt. Han lägger plattor i fina mönster och mäter varje yta med vattenpass. Andra utomhusprojekt är att få upp staket runt fårhagen så att det kan flytta in ett gäng ulliga, och att försöka få stora appellplanen i träningsbart skick. Kanske går det i år, annars får vi vänta till nästa år när vi ändå har tänkt så nytt gräs där.

I helgen var vi tillbaka i Vestby, Norge, för en helg med tränarutbildning steg 1. På lördagen var det varmt och hundarna blev snabbt trötta. På söndagen var det kallt och regnigt. Trots lite extremt väder jobbade alla kursdeltagare bra och vi är stolta och nöjda med deras utveckling. Vi fokuserade mycket på störningsträning av olika slag och började nosa på tävlingsträning, som egentligen är temat för nästa helg. På onsdag ska vi ha träningstävling i agility och vi har fått massor av anmälningar. Det är en del som ska organiseras tills dess också, och jag hoppas att det blir ett uppskattat arrangemang. Shejpa har vilat från agility sedan agilitylägret för ett par veckor sedan, men nu är det dags att sätta igång igen. I helgen är det agilitytävlingar i Frövi och i nästa vecka är Justine Davenport här och håller kurs. I början av veckan ska jag fokusera på 2×2-slalom igen och förhoppningsvis kan jag få belönat en bra slalom på träningstävlingen på onsdag. Missy har också kommit igång med en del träning. Hon ska tävla på fredag på vår nya hemmaklubb Kumla. Träningen med henne har gått ganska bra, svagaste momentet är nog tyvärr apportering med dirigering, vårt paradnummer som bara totalt var förstört över en natt. Något konstigare har jag faktiskt inte varit med om i hundträningsväg, visst händer det att tidigare bra moment blir sämre, men det brukar inte vara speciellt svårt att få ordning på det. Dessutom brukar man ha en aning om varför momentet helt plötsligt faller ihop (tidigare fel kommer tillbaka, man har inte tränat på länge, hunden får en obehaglig upplevelse eller förstärkning för fel beteende), men det har jag inte alls nu. Det var perfekt ena dagen och dagen efter kunde hon bara hämta mittenapporten, ett problem som vi aldrig tidigare har haft. Resten av momenten känns ganska bra, trots att man alltid känner att man borde ha mer tid att träna på. Jag har anmält mig till en tävling till tre veckor senare och får se den här tävlingen lite som ett test.

Nu ska jag återgå till att packa upp kläder och fixa här hemma. Kurserna fyller förresten upp sig ganska snabbt, så om du vill ha en plats på någon av höstens kurser är det läge att anmäla sig nu!

13 svar på ”Nyflyttade

 1. Jag hade tänkt gå shapingkursen men mina djur, både hästen och hundarna har haft lite strul i sommar och jag har dessutom lagat hästransporten, alltihop har kostat en hel del så jag får hoppas på en kurs senare i år eller efter årsskiftet 🙁 Otroligt tråkigt men inte så mkt att göra åt. Hoppas ni börjar få ordning och att ni trivs bra.

 2. Det finns boxar att köpa som inte kräver något abonnemang på närmsta on-off eller elgiganten elelr liknande butiker. Ansluts till antennutaget, då kan ni i alla fall se några program så länge.
  Lycka till nu med tävlingen på fredag, tänk apporteringen kanske fixar sig lika plötsligt som den försvann, man vet aldrig.
  Tina

 3. TACK för en trevlig träningstävling! Kul att det kommer nytt folk med nya ideér på banor så man får lite att träna på… 😉
  Hoppas ni kommer trivas.
  Glömde säga, på torsdag 27/8 är det månadstävling (agility) på klubben för medlemmar om du är intresserad.
  Åsa med kelpies och bastarder 😀

 4. Åh, så spännande att ni kommit till Sverige nu!!! 😀 Här ska det sparas pengar så att vi kan komma på kurs! Nu är ni ju bara ett stenkast bort . . . 😉 Välkomna!!!

 5. Välkomna till Svea, hoppas flytten går smidigt, jag vet hur det var för mig och vi hade nog inte riktigt lika stora grejer i alla fall…. Hälsa Thomas att han går in på min blogg för berikande hundgårdstips!:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.