Skadad Squid

Det har varit en tråkig och omtumlande vecka. I början av förra veckan gick vi agilitykurs för Greg Derrett här hemma. Squid kändes lite trött och ofokuserad på måndagskvällen, men jag trodde att det fick sin förklaring när jag såg att hon hade börjat löpa. På tisdagen efter lunch var hon plötsligt halt och det var bara att avbryta kursen för hennes del. Hältan tycktes sitta i tassarna och hon hade lite smärtreaktioner i tårna, speciellt på vänster tass. Hon gick orent i flera dagar, men nu verkar hon vara ganska normal igen. Vi var hos veterinären i måndags och röntgade tår och rygg. Då syntes varken hälta eller några direkta smärtreaktioner. Röntgenbilderna såg också bra ut. Vi tog också snabbprov för fästingburna sjukdomar, som var negativt. Jag är dock inte speciellt lugnad. För det första har Squid inte kännts riktigt på topp de senaste månaderna, för det andra verkar det inte finnas något trauma som kan förklara hältan och för det tredje verkade hon ha ont i båda baktassarna. Squid får vila vidare och nästa steg är ett besök hos Stefan Rosén på ReDog på måndag. Tar med Epic också, så att han får sig en genomgång.

Squid undersökning

Medan Squid vilar så är det tur att Thomas har många fina hundar som ställer upp som reserver. Jag har börjat träna Win (Epics kullsyster) lite, och känner att det absolut är någonting jag vill satsa lite allvarligt på. Win har en del bra grunder, är intensiv och kampglad samtidigt som hon har en bra av-knapp och är van vid att lugnt titta på när andra tränar. Jag har satt igång med lite träning tidigare i vår, men nu när Squid vilar har jag hittat inspiration till mer grundträning eftersom jag har insett att jag kanske vill ha en till border collie i mitt agilityteam. Jag har försökt att hitta lust och inspiration att träna en av valparna som vi har kvar efter Epic och Jen, men hur härlig han än är så hittar jag inte lusten just nu. Vi har två hanvalpar på 9 veckor kvar. De är till salu till rätt hem. I första hand som vallhundar, men de har alla förutsättningar att dessutom bli fina sporthundar. De är otroligt glada, frimodiga, okomplicerade och kampglada.

ValparnaHåll tummarna för Squid! Ta hand om era hundar och tveka inte att låta dem vila om något inte känns helt okej.

3 svar på ”Skadad Squid

  1. Åh va tråkigt med Squid :-(. Förstår att det känns jobbigt. Vi håller alla tummar och tassar för henne!!!

  2. Hej Fanny!

    Håller tummarna för att ni hittar något så att hon mår bra snart. Om ni inte hittar något skulle jag råda till att överväga behandling mot erlischia/borrelia iallafall. Min cocker visade också negativt första gången men i brist på annat (han var jättedålig) så satte vi in behandling iaf och en vecka senare var det som en ny hund. Det tar tid att utveckla antikroppar, så det är inte säkert att det syns på blodproven i början. Håller tummarna för er!

  3. Jag har också varit med om att få negativt provsvar ena veckan och sedan positivt för anaplasma veckan efter. Symptomen låter så typiska…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.