Shejpas nose touches

Har inte skrivit så mycket om träningen i veckan. I måndags var vi på inomhusträning med Follo. Missy var duktig, men het. Gjorde väldigt bra inkallningar med leksak bakom, bra dumruta, bra fjärr och luktdiskriminering med pinnar. Det märktes att det var svårare med vittringen när hon var uppe i varv, men hon gjorde inga fel (förrutom att hon apporterade rätt pinne en gång). Provade en ruta som stod uppställd och det gick jättedåligt. Avvaktande ut till konen och sedan stannade hon någon meter innan rutan. De där problemen återkommer ständigt om jag inte jobbar på dem. Hade i alla fall varit förutseende och tagit med egna koner och en musmatta, så jag jobbade på att hon ska hålla fokus rakt igenom rutan tills hon får klick eller ”stå”. Jobbade också en del på att stå kvar i rutan medan jag kommer med belöningen. Rutan, vittringen och inkallning med belöning bakom har vi kämpat vidare med i lersörjan på planen. Det går fint! Riktningen och djupet i rutan ser väldigt bra ut, nu ska jag bara få henne att stanna bra också…

I övrigt så har jag bestämt mig för att ta tag i Missys attityd under träning. Det är framför allt i agilityn hon går igång så enormt, men med tanke på den utveckling hon har haft i lydnadsträningen det senaste så tror jag att det är dags att göra något åt det nu. Hon är för het. För beroende av att få springa. Tror att det är hennes största kickar. Egentligen borde man kanske ta bort dem helt en period, men jag har faktiskt inte tid med det i lydnaden, känner jag. Vi behöver träna rutan och inkallningen (hmm… man kanske skulle träna ruta och inkallning i lina, så att hon får släpa sig fram istället för att springa…). I övrigt har hon inte fått springa någonting, bara gå koppelpromenader i skritt. Fått gå fot mellan momenten på plan. Fått minimalt med lek som belöning. Ska se om jag lyckas få till någon ändring i attityden, utan att förlora engagemanget. Spännande.

Shejpa har inte fått göra så himla mycket. Vi har gått i skogen och mest slappat. Hon har gått fot lös och tittat (kanske snarare luktat) på världen. Idag har vi tränat nose touches och det blev en ny film. Naturligtvis var hon duktigare under passet innan 😀 Jag fick sätta bordet mot stolen för att förhindra hennes curlande. Vet inte hur det har blivit så, men när jag tog bort targeten började hon vrida sig åt vänster. Inte in mot mig längre, utan alltid åt vänster. Tänkte att lättaste sättet att få bort det på var att bara försöka hindra det så att hon får nya vanor. Kan ju inte direkt se att det är någonting jag gör som påverkar det, eftersom det inte är samma sak på båda sidor. Som ni ser är targeten borta och jag har också slutat klicka sedan sist. Nu kommer belöningarna i markhöjd utan att hon tittar på mig eller belöningen. Det har hjälpt!

Pi har fått träna lite fotgående och platsliggning idag. Fotgåendet var fint och platsen såg bra ut. Hon är duktig, jag måste bara ta mer tid till hennes träning!

7 svar på ”Shejpas nose touches

 1. Vad har du för strategi för att träna snabba stopp i rutan? Har lite problem med det själv just nu, så vore interssant att veta hur du tränar det.

 2. Hej!
  Läser din blogg varje dag & blir alltid så insirerad. Jag skulle gärna vilja läsa lite mer om nose touches. Vad går de ut på? Hur har du tränat in dem? Hur ska det färdiga resultatet bli? *nyfiken*
  Lycka till i framtiden och förhoppningsvis kommer jag att gå kurs hos dig någongång!
  Hälsningar
  Kia

 3. Helt jävla underbart!!!

  Fortsätt visa nosetouchs! Jag har fortfarande problem med (min) motivation men har bestämt att i vinter ska det bli av. Du är i a f min största inspirationskälla på området.

 4. Undrar vad själva syftet med nosetouches är ?. har själv klickat för att Gere trampar på en target, har tänkt bygga på detta till ett sändande till rutan..
  men att dutta med nosen ?,, när får man praktiskt användande av det i lydnad / agility mm ? bara undrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.