Rättvik

Helgen har Shejpa, Squid och jag tillbringat i Rättvik på agilitytävlingar i den fina körhallen. Shejpa körde hopp- och agilityklass 3 båda dagarna. Squid körde hoppklass 2 gånger två på lördagen och agilityklass 1 på söndagen. Shejpa var inte alls i form under helgen, det blev tre disk och en nolla i sista hoppklassen, som ledde till en blygsam sjätteplacering (visserligen var det 24 hindernollor i klassen, men det brukar gå snabbare än vad det gjorde). Egentligen gjorde det ingenting att vi inte fick till det i helgen, jag känner att det var rätt bra att få en påminnelse om att bra form och flyt inte är en självklarhet och att det finns saker vi måste jobba på. Jag har inte känt mig så här peppad att planera, träna och tänka kring Shejpas träning på länge. Det känns också som att det kommer i precis rätt tid – knappt två månader innan landslagsuttagningarna och tre månader innan SM.

Med Squid gick det lite bättre. På lördagen debuterade hon i hoppklass 2 och vann faktiskt båda loppen. Nu är vi bara en pinne ifrån klass 3 och det känns faktiskt lite läskigt, men samtidigt roligt. Läskigt för att det känns som att hon kan alldeles för lite och för att vi precis har börjat lära känna varandra på tävlingsbanan. Roligt för att det kräver att jag måste sluta fega och börja träna och köra henne mer offensivt. Hittills har de lopp jag har kört mest gått ut på att komma runt felfritt, men jag har sällan verkligen utmanat henne. Jag tror att jag kanske underskattar hennes kunskaper och att jag hade kunnat lämna över mycket mer ansvar till henne. Från och med nu lovar jag att köra alla hoppklasser utan att hålla henne i handen. Eventuella misslyckanden blir den bästa pekpinnen om vad vi behöver träna på.

Sist på söndagen körde vi agilityklass 1. Den banan tyckte jag var lite knivigare än hoppklasserna vi körde på lördagen, speciellt sekvensen som vi misslyckades med – a-hinder, slalom, hopp. Squid var nog lite överladdad och tänkte inte ordentligt vid slalom (hon svängde ju till och med åt fel håll när hon gick ut ur slalomen). Här ångrar jag att jag försökte köra säkert och forma linjen till slalom. För det första hade det säkert gått bättre om jag inte hade gjort det. För det andra så hade jag i alla fall vetat om det gick eller inte om jag hade försökt…

Film på Squid från helgen:

5 svar på ”Rättvik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.