Onlinekurser Agility

Den 10 augusti startar flera nya onlinekurser med agilitytema här på klickerklok.se

Hoppteknik, Styrka och Kroppskontroll Online
Den här onlinekursen handlar om ämnen jag verkligen brinner för. Hur lär vi hunden att använda sin kropp på bästa möjliga vis så att vi kan undvika skador, öka prestationsförmågan och se till att hunden håller länge. Under kursen kommer vi att gå igenom grundläggande hoppteknikövningar som passar för alla hundar. Jag kommer också att ge individuella tips om vidare övningar för hundar med speciella problem eller hundar som har kommit längre i sin utveckling. Vi kommer också att jobba med en mängd andra övningar för styrka, balans, kärnmuskulatur, koordination och smidighet. Vi jobbar med enkla övningar och kvalitet i rörelser och positioner. Vi går också igenom rutiner för uppvärmning och nedvarvning.

Running Contacts Online
Running contacts är det snabbaste sättet för en hund att felfritt ta sig över balansbommen och a-hindret i agility. Hunden lär sig att springa i full fart över hindret, utan att hoppa av på slutet, och träffa kontaktfältet. Under kursen får du hjälp med att lära dig att observera beteende, förslag på träningsupplägg och kontinuerlig feedback. Cecilia och jag är peppade på att lära ut allt vi lärt oss av att träna våra unghundar under det senaste året.

Agility Fart Online
I våras körde jag lite korta agilitykurser över en månad. Kursen om fart var väldigt uppskattad och gav fina resultat, men både jag och deltagarna kände nog att det hade varit bra med en lite längre kurs för att kunna jobba igenom övningarna och utvecklas över tid. Därför erbjuder jag nu en längre kurs med fokus på att öka hundens fart på agilitybanan. I den här kursen fokuserar vi på hundens generella fart på banan. Vi analyserar var och varför ni tappar fart och jobbar målinriktat för att öka tempot. Om din hund inte har börjat tävla än så jobbar vi på grundövningar med målsättning att ha farten med från början.

Agility Självständighet Online
Även självständighetskursen var uppskattad och lyckad, så nu kör jag också den i en längre variant med fler övningar och mer tid till utveckling. I den här kursen finns mängder av övningar både för nybörjaren och den erfarna hunden. Du kan plocka övningar utifrån den nivå du är på, men även få inspiration till vidare träning eller grundträning med nästa hund. Vi jobbar verkligen med många olika aspekter på självständighet, och kursen passar oavsett hur du handlar din hund.

Mist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.