Hoppteknik, styrka och kroppskontroll

Den här onlinekursen handlar om ämnen jag verkligen brinner för. Hur lär vi hunden att använda sin kropp på bästa möjliga vis så att vi kan undvika skador, öka prestationsförmågan och se till att hunden håller länge? Kursen passar för:

 • Agilityhundar på alla nivåer som vill bli snabbare, starkare, säkrare och hålla sig skadefria.
 • Unghundar som behöver träna upp kroppskontroll och koordination (från 6 månader).
 • Äldre hundar som behöver hålla sig fräscha och aktiverade
 • Lydnadshundar som behöver kroppskontroll och till exempel bättre teknik över hoppet, bättre kontroll över tassarna i fjärrdirigeringen, mer styrka i positionerna etc.
 • Hundar med speciella hopp-problem
 • Hundar som ska sättas igång efter uppehåll i träningen
 • Dig som vill aktivera hunden med övningar som också är nyttiga för kroppen

Vår 2018!
Kursen består av 5 lektioner och löper över 14 veckor. Vi startar 4 april. Lektionerna kommer på följande datum:

4/4, 18/4, 2/5, 23/5 och 13/6. Kursen avslutas den 11/7.

Deltagare med hund har möjlighet att lägga ut obegränsat med (korta och vid behov redigerade) filmer på träning av egen hund som vi ger feedback på. Observatörer får tillgång till allt material och alla filmer och diskussioner, och kan också ställa obegränsat med frågor om lektionerna.

För att delta på kursen behöver du tillgång till minst 5 hopphinder som är ställbara i höjd. Om du vill vara deltagare med hund kommer du också behöva en videokamera, ett redigeringsprogram och möjlighet att lägga ut film på till exempel YouTube. Om din hund inte är fullt frisk bör du diskutera eventuella begränsningar med veterinär och/eller fysioterapeut innan du startar kursen.

Pris 2000 SEK för deltagare med hund. 1000 SEK för observatör.

Vad är hoppteknik?
Hoppteknik är sättet hunden tar sig över och mellan hopphinder på. Målsättningen är att hunden ska använda sin kropp på ett skonsamt, effektivt och kraftfullt sätt. Ett bra hopp består av många komponenter som måste fungera tillsammans. Vi jobbar med övningar som hjälper hunden att förstå de olika delarna, innan vi sätter ihop det till en helhet.

Hoppteknikträning skapar motivation och självförtroende hos hunden. Det kan också ta bort onödiga steg på banan och gör därmed att hunden kan få bättre tider. Hoppteknikövningarna skapar också styrka, koordination och snabba tassar, vilket gör dem lämpliga även för hundar som inte tränar agility.

Under kursen kommer vi att gå igenom grundläggande hoppteknikövningar som passar för alla hundar. Jag kommer också att ge individuella tips om vidare övningar för hundar med speciella problem eller hundar som har kommit längre i sin utveckling.

Andra övningar
Under kursen kommer vi också att jobba med en mängd andra övningar för styrka, balans, kärnmuskulatur, koordination och smidighet. Vi jobbar med enkla övningar och kvalitet i rörelser och positioner. Vi går också igenom rutiner för uppvärmning och nedvarvning.

Hero

Anmäl dig här:

  Välj vilken kurs du vill gå

  Deltagare med hundObservatör

  Ditt namn

  Din e-post

  Telefonnummer

  Din adress

  Postnummer och ort

  Hundens namn

  Hundens ras

  Hundens ålder

  Övriga upplysningar

  Jag accepterar att anmälan är bindande