Wilco lär sig gunga

Jag har kommit igång med Wilcos gunga-träning lite sent. Mycket för att min gunga har varit trasig. Nu har Thomas fixat den med lite filt-matta så att vi kan träna lite. Jag hade tänkt strunta i nosduttar och bara lära Wilco att sätta framtassarna i marken och behålla baktassarna på hindret (2på2av). Jag började träna det inomhus på en kudde och tänkte sedan flytta ut det till en låda på marken. Det gick lite trögt och sedan testade Thomas bara att låta honom nosdutta på target på gungan, och det gick så bra att det fick bli så. Tyvärr har jag inte tränat så mycket nosduttar, så beteendet är inte jättestarkt. Är ändå förvånad över hur bra det är eftersom vi inte gjort något av det sedan i vintras.

Vi har tränat i någon vecka, och jag har börjat lägga på lite höjd på gungan så att han får hoppa upp och smälla ner den. Vi har också tränat på klubbens gunga en gång och det gick bra. Men det är mycket kvar att träna om det ska bli någon gunga på debuten om 18 dagar.

Under träningen på klubben idag fick Wilco också prova en ny balansbom för första gången, en Smart99-balans på full höjd. Det tog några repetitioner innan han kom på att det var samma som hemma, men sedan gick det väldigt bra! Däck och långhopp var inga problem, men att hålla linjerna efter tunnlar på klass 1-banan som stod uppe var svårare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.