Running Contacts Online 2016

Den 1 augusti 2016 startar vi återigen upp online-kurs i running contacts.

Running contacts är det snabbaste sättet för en hund att felfritt ta sig över balansbommen och a-hindret i agility. Hunden lär sig att springa i full fart över hindret, utan att hoppa av på slutet, och träffa kontaktfältet. Eftersom situationen ofta förändrar sig – vinkel och fart till hindret, längd på hindret (ja, reglerna tillåter lite olika längd på balansbommens delar), underlag och vinkel av hindret – så måste hunden kunna anpassa antal steg och längd på stegen efter situationen. Han kan också behöva olika teknik för att springa rakt fram och för snäva svängar av hindret. Running contacts handlar alltså inte om ”muskelminne” eller ett fast rörelsemönster. Snarare krävs stor flexibilitet och snabba beslut från både hund och förare.

Under kursen får du hjälp med att lära dig att observera beteende, förslag på träningsupplägg och kontinuerlig feedback. Kursen håller på till 13/11 (alltså 16 veckor om du är med från ända från början!) och består av 4 lektioner som läggs ut 1/8, 29/8, 26/9 och 24/10. Du jobbar med lektionerna i din egen takt och när kursen är slut kan du välja att förlänga den med 4 veckor i taget. Du filmar dina träningspass och lägger ut dem så att vi (och de andra deltagarna på kursen) kan se dem. Vi ger feedback och kommer med förslag på hur du kan lösa problem och gå vidare i träningen.

Instruktörer på kursen är Fanny Gott och Cecilia Svensson. Fanny har tränat running contacts i 9 år och har tävlat framgångsrikt i klass 3 med running contacts med stabila resultat under flera år. Hon har personligen tränat flera border collies och jaktcockrar, och som instruktör coachat hundar av många olika storlekar och raser. Cecilia Svensson tävlar för närvarande i klass 3 med två border collies, som har running contacts. Hennes border collie Ninja är imponerande säker även när domaren försöker skapa svårigheter för running contacts. Men mest imponerande är kanske att hon har lyckades lära sin numera pensionerade dvärgpudel Udo (den mest studsiga och hoppiga pudel du kan tänka dig) stabila running contacts, trots att han tidigare tävlade med stoppade kontaktfält.

Vad du behöver som deltagare med hund:

 • Ett halkfritt och plant utrymme för träning, där hunden får plats att springa i full fart. En stor gräsmatta är perfekt.
 • En lång och bred matta och/eller en lång och bred skiva (jag tror att min är 3,80 x 0,4 m)
 • Regelbunden tillgång till höj- och sänkbar balansbom är optimalt, även om det går att träna på andra sätt (speciellt med små hundar).
 • Filmkamera
 • Redigeringsprogram för video, där du kan klippa bort dödtid från din film och göra sekvenser i slow motion. Det är också bra om du kan lägga till text i din film.
 • Möjlighet att ladda upp film på YouTube, Vimeo eller liknande.

Pris:
Deltagare med hund: 2200 SEK
Deltagare som varit med tidigare år: 1200 SEK
Observatör: 1000 SEK

Anmälan

  Välj vilken kurs du vill gå

  Deltagare med hundObservatör

  Ditt namn

  Din e-post

  Telefonnummer

  Din adress

  Postnummer och ort

  Hundens namn

  Hundens ras

  Hundens ålder

  Övriga upplysningar

  Jag accepterar att anmälan är bindande