Några dagar i Rom

I lördags packade jag bilen igen och körde från Bari till Rom. På söndagen besökte vi de italienska uttagningarna till WAO (World Agility Open). Där kunde jag titta på agility, smyga undan med min iPad för att se skidstafetten och, framför allt, träna mina hundar med en massa störningar. Med Epic jobbade jag framför allt med fokus och engagemang. Jag märkte snabbt att han var med så länge det var kamplek och full fart på träningen, men att han började spana efter (små) hundar att titta på om jag erbjöd träning med godis. Det hade kanske varit smart att ha godare godbitar än mina torrfoderkulor, men det hade jag inte, så jag bestämde mig för att öka värdet på godbitarna på annat sätt. I vanliga fall jobbar han mer än gärna för torrfoder. Min plan var att kampa med honom och ge honom en godbit så fort vi avslutade kampleken. När han ätit godbiten erbjöd jag direkt kamplek igen. På så sätt ökade förväntningen om skoj när han fick godis, och han började snart jobba för godbitar också på ett bra sätt, och jag kunde öka svårighetsgraden. Här är några klipp från vår träning. Det är en lite småtråkig film eftersom jag satte kameran på en stol och filmade, men för speciellt intresserade kanske den har något värde:

Squid fick träna lydnad på en stor gräsmatta full av hundar som sprang och lekte, jagade bollar och tränade. Hon skötte sig strålande trots störningarna! Jag gjorde en video med henne också och den är nog ännu tråkigare filmad. Skulle haft med en kameraman på resan!

På söndagskvällen kom Thomas med flyg till Rom. Jag hämtade upp honom på flygplatsen och vi åt en sen middag. Underbart att träffas igen efter nästan tre veckor! Gårdagen ägnade vi åt att promenera runt i Rom och se de största turistattraktionerna. Vi (och hundarna!) fick en riktig långpromenad. Hundarna sköter sig bra som stadshundar, kryssar oberört mellan turister och slappnar av på uteservering. Mot slutet av dagen var jag tvungen att förverkliga en idé som dök upp på Facebook. Störningsträning av kontaktfältsbeteende i trappa. Spanska trappan! Squid tyckte att det var väldigt roligt.

I förmiddags lämnade jag Thomas på flygplatsen igen. Efteråt åkte jag med hundarna till en strand i närheten av där vi ska bo resten av veckan. Vi bor på ett B&B nära havet och nära flygplatsen utanför Rom. På fredag, lördag och söndag ska jag hålla kurs här i närheten, men tills dess tänkte jag få tid att träna hundarna ordentligt och njuta av det sköna vädret. Idag körde vi ett pass med lydnad för Squid och lite agilitygrunder (kontaktfältsträning på plankaoch liknande) för Epic på hundskolan där jag ska hålla kursen. Och sedan körde jag ett pass med fjärrdirigering på rummet på kvällen. Det är så roligt att träna hund!

5 svar på ”Några dagar i Rom

 1. Hej Fanny! 🙂

  När du använder nosduttarna i agilityn, Har du något kommando på det eller vet dina hundar att kontaktfält betyder nosdutt till frikommando ges?
  använder du det på A-hindret och vippen?
  Och lär du in det på balansen även fast du kör running Contacts?

  Med vänlig hälsning Sara Lagerström

  • Hej Sara!
   Jag har kommando ”tryck” för nosduttarna, men jag använder det inte på balansbommen för Squid, numera säger jag bara ”balans” och det startar hela kedjan. På gungan säger jag nog fortfarande ”gunga” och sedan ”tryck” till henne, och samma till Epic. Ingen av mina hundar har nosduttar på a-hindret (de har running), men Squid har haft det en gång i tiden. På balansen är det bara Squid som har nosduttar, de andra kör bara running.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.