I norra Italien igen

Tillbaka i Malosco där jag startade min Italien-tour för exakt en månad sedan. Här är det en del snö, men det töar och känns vårigt. Det har verkligen varit roligt att se olika delar av Italien, och jag trivs verkligen med att sitta ensam bakom ratten och bara köra i flera timmar. Avkopplande, på något sätt. Jag har lyssnat på en (dålig och irriterande, men ändå lyssningsbar) ljudbok och många podcaster. Det hade varit jätteroligt att göra en egen podcast, och jag har fått massor av idéer, men det var det där med tid och pengar. Gillar verkligen formatet. Jag gillar prat på radio, men tyvärr är det mesta som går på radio ganska ointressant. Att kunna ladda ner radioprogram om sådant som intresserar mig är verkligen guld. Tipsa gärna om dina favorit podcaster inför min hemresa!

Italien-tourI helgen hade jag lydnadskurs utanför Rom i strålande väder. På eftermiddagen, efter kursen, hann jag både träna egna hundar och ta en sväng på stranden med dem. Squid fick en del roliga lydnadspass. Bland annat filmade vi störningsträning till vår onlinekurs om tävlingsförberedelser. Störningsträning är väldigt, väldigt rolig träning, som upplagt för skratt. Vissa saker gick superbra, som gripande av metallapport (internationell) med olika störningar. En annan sak – att ligga kvar i rutan – gick bra med störning, men var nästan omöjligt utan störningar. Störningarna fungerade alltså som någon slags hjälp och bekräftelse för henne. Jag hoppas att träningpasset gjorde henne mer fokuserad på uppgiften, men jag behöver också en plan för hur jag ska få det stensäkert utan störningar och när vi kör helt moment. När vi bara tränar på att ligga kvar går det ju väldigt bra. Jag skulle vilja hitta ett sätt att träna det utan att behöva köra hela momentet, men där jag fortfarande får tillräckligt med utmaning och där det fortfarande går att överföra. Tar gärna emot tips på roliga/smarta övningar.

running contactsEfter lydnadskursen fick jag erbjudande om att stanna i Rom i några dagar till och hålla privatlektioner i agility. Det gjorde vi gärna. Vädret var fortsatt strålande och jag fick möjlighet att träna mina egna hundar i närmast perfekta förhållanden. Vi är igång med lite agilityträning, och det är så otroligt roligt! Jag försöker ta det väldigt lugnt och prioritera väl för att bygga upp hundarna på ett vettigt sätt och inte få bakslag. Jag ser verkligen fram emot att våga köra agility med offensivt fokus och inte bara uppbyggnad.

Tennishall I onsdags körde vi vidare till Malosco i norra Italien. Här ska jag ha kurs i agilitygrunder i helgen. Igår körde vi egen agilityträning i tennishallen där vi ska ha kursen. Riktigt skoj! Det enda som är lite jobbigt är att Squid fortfarande löper. Det är över en månad sedan jag såg första blodsdroppen, på färjan till Tyskland. Jag tror att hon helt enkelt avbröt löpet på något sätt, och kom igång två veckor senare. Hon verkar vara i höglöp nu, och det är lite meckigt att hålla hundarna isär på liten yta. Epic sköter det väldigt bra i alla fall, inga problem med varken sömn, aptit eller arbetsvilja.

4 svar på ”I norra Italien igen

    • Det är bra fäste, och det fungerade bra för mina hundar med lite träning. Men det händer att hundar som är lite mer oförsiktiga bränner tassarna på det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.