En rolig kurs och en härlig dag!

I onsdags och torsdags hade jag lydnadskurs här utanför Bari. Det var långa, men väldigt roliga dagar. Det är alltid både svårt och roligt att presentera helt nya koncept för kursdeltagare som är intresserade av lydnad. Shaping, omvänt lockande, olika belöningssignaler, ansvarsfördelning… Extra svårt blir det när man inte pratar samma språk. Jag är så glad att jag har mina hundar med mig. De är de bästa översättarna!

Jag gillar att visa med mina egna hundar, jag tycker att det jag försöker förklara blir så mycket tydligare om man kan visa på en målbild. Speciellt när det är helt nytt. Å andra sidan innebär det ibland att hundarna får träning som kanske inte är optimal för dem. Det är verkligen en utmaning att se till att det blir bra träning för hundarna, samtidigt som det blir bra undervisning. Jag ska försöka bli ännu bättre på det i nästa vecka. En del av träningen är definitivt positiv. Hundarna får erfarenhet av att jobba i nya miljöer med en hel del störningar, och jag ger dem roliga utmaningar.

GruppbildGruppfoto

Demo-EpicEpic får också visa lydnad. Perfekt att ha en hund som inte kan så mycket av momenten.

Det har varit en fantastiskt härlig tid här utanför Bari, med många nya trevliga bekantskaper! Idag var sista hela dagen här, och vi har haft det väldigt skönt. Först lite hundträning på morgonen. Sedan OS-skidåkning på iPaden till lunch. Därefter ett träningspass på gymmet och så en lång skogspromenad med hundarna. Att det har varit sol och 14 grader gör det hela ännu bättre! Imorgon åker vi mot Rom och nya äventyr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.