Missy springer balansbom

Jag tyckte att Shejpa lärde sig running contacts snabbt, men Missy tar nog något slags pris. Vi började träna i förrgår kväll och ikväll har hon sprungit en hel balansbom med väldigt hög träffprocent. Jag är helt fascinerad. Om det går så här snabbt att lära kontaktfält är det ju snart ingen sport längre. Naturligtvis har vi massor av jobb kvar tills det är färdigt, men jag har aldrig hört talas om något liknande. Vanligtvis säger man ju att RC tar sååå lång tid, men jag tror att det har mer med metoderna att göra faktiskt… Den som lever får se. Vi är ju nybörjare på det här.

11 svar på ”Missy springer balansbom

 1. Wow, häftigt!
  Vilka av stegen har du gjort med Missy då? Började du med nergången på balansen eller?
  Spännande att höra eftersom jag tänker sätta igång med träningen av hund nummer två med RC, och det har jag defenitivt tänkt att det ska gå snabbare än med Älva 🙂

 2. Det ser fint ut! Jeg synes heller ikke det går så veldig lang tid å lære inn RC. Jeg begynnte forrige høst. Tok ikke lang tid å lære inn på min hund synes jeg. Jeg hadde aldri giddet å lære inn metodene der hundene stopper opp kontaktfeltet, det synes jeg virker til å ta lengre tid. Hører jo også så mange som må trene på dette rett før konkurranse, for at det skal ”sitte”.

 3. Også du som trodde Shejpa var et naturtalent på det her! 😀 Liten tvil om at denne raske framgangen har noe med treningen din å gjøre! ;)Bra trent!!

 4. Det ser fint ut. Jag har aldrig testat att träan in springande men jag tror inte springande kontaktfält är så svårt att lära hunden. Generellt är väl just kontaktfält inte speciellt svårt om man jämför med mycket annat vi tränar in.

  Problemet ligger väl just i frekvent tävlande och bibehållande av kriterie på kontaktfält. Man skall brottas med tävlingsdjävulen, ibland är det helt enkelt svårt att se och det faktum att hundarna taggar upp grymt, grymt mycket mer än vid träning.

  Nu kanske springande k-fält orsakar mindre konflikt än när man skall ha hunden att stanna, vad vet jag.

 5. Jag tror det är därför Silvia lägger ner så mycket tid på det och tar det i så små steg, för att det ska bli naturligt för hunden att göra det hur uppskruvad den än är. Det blir ju svårt i tävlingssituation så fort hunden måste anstränga sig för att göra rätt. Jag tror att konflikten blir mindre på tävling mellan RC och stopp men jag tror också att konflikten blir större ju mindre tid och ju snabbare man gått fram med inlärningen av RC. Men man vet ju aldrig förrän man provat, bra att någon vågar chansa 🙂

 6. hon ser ut att sakta ner på nerfarten, hela syftet med RC är ju full fart hela vägen. en bc borde kunna springa snabbare än så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.