Kurser för Justine Davenport

Vi har gått kurs för Justine Davenport under fyra dagar här hemma på gården. Det har varit jättekul och lärorikt och jag tror att alla kursdeltagare var väldigt nöjda med Justine både som pedagog, handler och hundtränare. På lördagen började vi med torrhandling och lite one-jump. Jag körde växelvis med både Pi och Missy. Thomas tränade med Pavlov och Nina var med med Agera. Jag måste verkligen jobba mer med cirkelarbete på Missy, det är ett ständigt försummat område. Även om hon går rätt bra när vi tränar, så tappar hon lätt fattningen så fort hon tänker för mycket agility och blir jätteupphetsad. På söndagen körde vi dubbelbox och lite enklare kombinationer. Då gick jag med Missy på förmiddagen. Hon var faktiskt riktigt duktig! På eftermiddagen fick Shejpa köra och det gick rätt bra.

På söndagskvällen började Shejpa löpa och på måndagen, när det var bakombytesdag, så var hon inte riktigt sig själv. Hon låg och sov längst in i sin öppna bur hela dagen, något hon inte brukar ha ro till annars. Hon verkade trött och nosig, men blev bättre på eftermiddagen, då vi fick till några riktigt snygga kombinationer. På tisdagen körde vi banor och då körde jag också bara med Shejpa. Hon var på betydligt bättre humör och gick snabbare. På eftermiddagen körde vi tre banor med balanshinder och Shejpa fick prova på a-hinder och balansbom i bana. A-hindret är inga problem och balansbommen gick strålande så länge banan fortsatte framåt efter kontaktfältet. Vi har jobbat en del med vinklar efter balansbommen i veckan och det är bara ett jobb som måste göras, precis som att höja plankan och lägga på förarens rörelser. Jag har inte helt lust att köra henne rakt fram jättelänge, utan vill lära henne det här på ett medvetet sätt.

Annars var väl den största upptäckten under kursen att jag inte har varit bra nog på att förstärka driv in mot positional cue. Mina starter blir lätt både långsamma om hon måste ta en linje bort från mig, och med vida svängar eftersom hon inte samlar ihop sig innan hon hoppar hindret där svängen kommer. Jag har aldrig tänkt på att bara förstärka att hunden driver till mig när jag står i position för framförbyte (antingen i starten eller medan man springer och bromsar in för bytet). Jag har bara belönat efter framförbytet, när hunden svarar på armbytet. Men man vill ju egentligen att hunden börjar samla ihop sig för att hoppa kort innan armbytet kommer, så det är ju egentligen väldigt logiskt. Nu har vi absolut något att träna på!

Justine och Missy blev väldigt bra vänner och tränade i flera timmar varje dag. Hopp, handling, slalom etc. Jättekul för Missy och det gav mig inspiration att jobba vidare.


Justine och Missy


Balansbom i bana


A-hinder i bana.


Justine kollar in Ted


Shejpa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.