Mål för 2009

Då är vi tillbaka i hemmet igen efter en tur till Göteborg där vi firade annandagen hos farmor och farfar och igår hade vi födelsedagskalas för mig (som egentligen fyller år idag, 25 år för övrigt) ihop med familj och släkt. På dagarna har det blivit besök på GMBK där hundarna har fått promenader och träning. Missy har fått komma igång med lite lydnadsträning igen, Shejpa har mest promenerat + kört lite jaktinkallningar och cirkelarbete och några gungbrädor. Squid har fått följa med på promenader, kört jaktinkallningar,cirkelarbete, träning på att sitta kvar och starter mot leksak. Hon har uppfört sig bra hemma hos mamma och pappa även om det kan vara påfrestande att ha med en liten valp i ett så fint hem. Jag tror egentligen att hon är en väldigt snäll valp och jag är fortfarande kanonnöjd med henne. Det är liksom lagom av allt. Just nu är jag jättesugen på att se vad hon gör med får, men vi har inga bra möjligheter för det här hemma just nu, så det får vänta tills rätt läge uppenbarar sig. Jag ser väldigt mycket fram emot sommaren och att komma igång med vallningen.

Många skriver om nästa års mål i sina bloggar och jag har alltid undvikit sådana frågor. Jag gillar inte helt att basunera ut mina mål inför andra. Samtidigt tror jag att det kan vara ett bra steg för mig att ta. Jag är lite rädd för att verkligen satsa och att verkligen förbereda mig bra. Fallhöjden blir liksom så mycket större då. Men nu är det dags att formulera mål och sätta igång med träningen inför nästa säsong. Thomas åker till Bergen de två första veckorna i januari och då är planen att vi ska träna mycket!

Mål för 2009:

Missy: Till final i norska mästerskapen i lydnad. Eftersom vi lyckades med det förra året så får jag väl höja målsättningen och säga pallplats! Här ska tränas lydnad, slipas på detaljer och framför allt – tävlingstränas! Förrutom NM får jag se hur mycket lydnadstävlande vi hinner med, våren ser rätt fullbokad ut med agilitytävlingar och annat. Missy ska också tävla agility, men där har vi inga resultatmål. Där behöver vi förbättra väldigt mycket. Det blir dubbelbox, torrhandling, starter, running contacts, gungbräda, slalom, hoppteknik etc…

Shejpa: Shejpa ska ta sig upp i klass III i agility under våren och vi ska åka till European Open och tävla om vi får anmäla oss (vet inte när anmälningstiden går ut och om man måste vara i klass III då, eller om det helt plötsligt är en massa norrmän som ska åka). Andra målsättningen är att komma till final i norska mästerskapen i november.

Squid: Innan året är slut ska Squid vara uppflyttad till lydnadsklass III och till lägre klass i sök. Ett drömmål är att fixa godkänt vallhundsprov också, men det beror på så många faktorer, det finns en risk att hon mognar sent och inte är helt tänd vid den åldern. Självklart ska vi också jobba på agility, men det blir ingen start förrän 2010.

Matte: Få bättre kondition, jobba med den mentala biten. Våga satsa och våga träna bra!

Får lite ångest över att skicka iväg det här inlägget, men nu är det officiellt och det finns inga ursäkter för att inte nå målen.

18 svar på ”Mål för 2009

 1. Äh, jag säger som min gamla tränare: ”Skrik och bli rik!” (med andra ord, säg det så kan det hända!). Heja dig! Och igen, stort grattis på 25-års dagen. Samuel ville hälsa speciellt!

 2. Grattis på födelsedagen! Klart du klarar dina mål, sen kan vägen dit ta vändningar både uppåt och nedåt. Ni fixar det, gör ni det inte så är ni ändå grymma!:D

 3. Bra jobbet, Fanny! Tøft og modig gjort av deg å ta det steget det er å offentliggjøre sine planer. Om du ikke greier dem, så vil de som betyr noe like deg og skjønne grunnen uansett. De andre som ikke gjør det, er uten betydning og skal ikke brukes energi på. Kanskje dette er det ekstra puffet du trenger for å yte så bra som du må for å nå dine mål? *tommelopp*

 4. Passa på och tävla som attan nu, snart kommer valldjävulen och tar dig och vips är alla helger fullbokade av valltävlingar istället! 😉 Tills jag kommer på ett sätt at få in fler helger i kalendern tror jag Fonz får behålla sin lite fega resultatmål i agilityn tills jag ser hur mycket vi hinner tävla…

  Får se om målen kommer ut i bloggen också.. kanske gräddmålet iallafall! 😉

 5. Grattis på födelsedagen och härligt att du skriver ner dina mål – sätt bollen i rullning, nu är största steget taget 😀

  Hittar inte EO sidan, när var hur? Förra året krockade det med annat, i år kanske inte 🙂 vore kul att åka.

 6. Det lär nog inte vara så mkt norrmän på EO, har för mig att det krockar med stor tävling i Norge. Dessutom är det Snapphanefejden i Sverige samtidigt.

  Eva Marie: EO går 25-26 juli, hemsidan är tydligen inte klar ännu men det går i Holland vilket fall som helst.

 7. Stort grattis på 25-årsdagen! Hoppas ni hade en fin dag 🙂

  Kul att läsa dina mål, och jag är som alla andra helt övertygad om att ni kommer få ett fantastiskt år. Är väldigt glad över att få komma och dela några helger med er! 🙂

  Kram, och gott nytt år!

  //Lina

 8. Heja Fanny!

  Du är modig som vågar skriva ut dina mål, men är det någon som fixar det så är det du tillsammans med alla dina fyrbenta stjärnor!

  KÖR SÅ DET RYKER!

  Grattis på födelsedagen också!

  Camilla i Halmstad

 9. Grattis på födelsedagen! som en klok tränare till mig sa (jenny damm) Våga satsa-våga förlora.dom flesta vågar nog satsa men för min egen del var jag omedvetet rädd för att misslyckas och det hindrade oss i våran utveckling. hoppas vi ses på agilitybanorna nästa år. gott nytt år på er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.