Lydnadsträning i AH-hallen

Hundarna och jag har haft en jättebra dag med lydnadsträning i AH-hallen. Squid fick börja med ett pass där vi tävlingstränade lite. Linförigheten gick okej, men hon blev störd av tokskällande hundar på övervåningen under läggandet och satte sig istället. Inkallning och stå gick bra och jag belönade ställandet. I nästa pass provade vi en platsliggning med främmande hundar. Jag har nog aldrig gjort en helt tävlingsmässig platsliggning med henne, men var övertygad om att det inte skulle bli något problem. Det var det inte heller, hon låg fint i två minuter. Vi slipade också lite på vänstersvängarna i fria följet som var lite oengagerade när vi körde kedjan.

Nästa pass fick Epic. Han fick träna på fotgående och på att sitta helt stilla medan främmande människor gick fram till honom. Det senare är svårt, för han är så himla glad. Epic fick ett pass till lite senare och då fick jag göra några inkallningar och träna på ”varsågod”. Vi repeterade också fritt följ, där vi har börjat jobba mer på vändningar och halter och dessutom börjat vända och gå framåt från vårt baklängesfot. Vi avslutade med mer sitta stilla med främmande människor och det har gått framåt under dagen!

Squid fick köra ett pass med rutan. Hon börjar bli duktig på den. Efter vårt nästan års-långa uppehåll fick vi gå tillbaka lite eftersom hon fick för sig att man skulle springa slalom mellan konerna. Efter några pass går det bra igen, slalomtendenserna kan komma tillbaka på långa avstånd, men annars är det bra. Hon har lärt sig att rikta in sig mot och springa till rutan med väldigt lite träning. Nu ska jag bara komma på vad jag ska döpa stå-beteendet i rutan till (förslag?!) och lära in ett stopp. Det är nog dumt att träna för länge utan att stanna henne ibland. Squid fick avsluta med att köra igenom hela klass 1. Jag belönade läggandet eftersom det inte fungerade i förmiddags. Resten körde vi utan belöningar och utan några direkta missar. Det är en och en halv månad kvar tills det är dags för oss att tävla, så vi har gott om tid att fixa med lite detaljer.

Nu hade man ju hoppats att hundarna skulle vara lite trötta, men det verkar vara tvärt om. De brukar vara jättesnälla inne, men ikväll är det bara lek och bus.

1 svar på ”Lydnadsträning i AH-hallen

  1. Tack för idag Fanny! Känns kanon med Zaphods rutaträning 🙂

    Vi har också efter härdsmältan tränat en del fritt följ hemma ikväll med jättebra resultat = skönt för matte, om inte annat 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.