Hundträningstider!

Jag har verkligen en lugn och skön vecka. Det är få helger på ett år som jag har lediga, men den här är en sådan. Thomas är fortfarande i Norge, han jobbar i fyra dagar i Stavanger. Själv fokuserad jag mest på att träna mina egna hundar, men jag får erkänna att jag är lite dålig på att träna dem här hemma. Den här veckan är jag nästan lite bortskämd med bra träning på bortaplan. I tisdags var jag i AH-hallen hela dagen och i torsdags var jag i Kungsörs Hundarena i tre timmar. I Kungsör fick Squid köra igenom klass 1-programmet med lite mer störning, träna ruta, apportering och fotgående. Epic fick träna på att ligga i öppen bur och titta på, men han fick också träna lite själv. Vi jobbar på att han ska kunna sitta stilla när främmande människor kommer fram och tar på honom. Det är svårt, för han är så himla glad, men det har verkligen gått framåt. Nu klarar han det, men med lite belöningar på vägen. Vi har också tränat vidare på fotgåendet och jobbat på ställande.

Epic leker i snön här hemma

Idag har jag tränat hemma. Squid har fått jobba vidare på sin leksaksdiskriminering och jag har introducerat en tredje leksak – koalan. Vi har också jobbat på fjärrdirigeringen – rörelsen från stå till sitt. Det är svårt! Mitt kriterium är att baktassarna ska vara helt stilla och jag är inte helt nöjd med progressionen. Det känns inte som att träningen går framåt som den borde. Epic har fått jobba på avlämning i handen och så har jag börjat shejpa in snurrar runt en stolpe. Shejpa börjar bli riktigt duktig på att stå stilla och vänta på kommando och kan skilja på ”sitt” och ”ligg”. Det låter inte så imponerande, men både stadga i stå och signalkontroll är två saker som Shejpa är riktigt dålig på. Däremot älskar hon Squids nya leksaker och hämtar gosedjur ur påsen så fort hon får chansen. Sötnos!

När man lyckas fånga Shejpa i flykten blir det ofta roligt

Imorgon blir det fyra timmars träning i AH-hallen, det ser jag verkligen fram emot! På söndag kan jag äntligen vara med på agilityträning med klubben igen. Det är verkligen otroligt nyttigt för oss att vara med på träning ihop med andra. Nästa vecka börjar med två dagars kurs för Maria Hagström, agilityträning ihop med Åsa på onsdagen och en heldag med agilityrträning i Kungsör på torsdagen. Massor med hundträning med andra ord, härligt! På fredag ska Squid och jag till Knivsta och tävla agility för andra gången. Förhoppningsvis är vi bättre rustade för att hantera stressen på tävling den här gången. Målsättningen är att hon ska sitta helt stilla i starten – allt annat kvittar egentligen (försöker jag intala mig i alla fall…).

Mina vackra tre! Shejpa väntar på godis, Squid undrar om hon är duktig och Epic väntar på att han ska få springa igen.

4 svar på ”Hundträningstider!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.