Lydnadsklass III – Inkallning med ställande

Inkallning med ställande fungerar jättebra. Fram tills jag ska kalla in henne från ställandet. Det var vår svaga sida i när vi tävlade klass II också. Hon kom lite långsammare på den sträckan. När jag testade momentet idag igen (det var många månader sedan sist) så var första sträckan och inkallningen jättebra, men på andra inkallningskommandot sprang hon bakåt istället för mot mig. Och det var inte så att jag hade lagt någon belöning bakom henne, hon har bara en väldigt stark förväntan på det och jag har lärt henne att ”varsågod” betyder att hon ska vända och springa bakåt oavsett om hon vet om att det finns belöning bakom eller inte. Nu är det dags att jobba mer på sista delen av inkallningen. Och se till att de första delarna fungerar lika bra trots att hon kommer i full fart hela vägen till mig.

1 svar på ”Lydnadsklass III – Inkallning med ställande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.