Landslagsuttagningar 2011.

Vi har haft en jättebra helg nere i Skåne! Landslagsuttagningarna är definitivt årets roligaste tävling och jag längtar redan till nästa år. Man får köra roliga banor i hård konkurrens, man får titta på Sveriges bästa agilityekipage och det är jättespännande när det står landslagsplatser på spel. I år tyckte jag att jag lyckades mycket bättre med allt runtomkring och var på gott och fokuserat humör hela helgen. Jag tycker också att jag lyckades göra förbättringar inför varje lopp och på söndagen hade vi riktigt bra flyt, bortsett från två rivningar (som kostade oss en tredjeplats och en andraplats om jag kommer ihåg rätt). På lördagen lyckades vi diska oss i två lopp och det var bara mitt fel. I ena loppet snubblade jag i en tunnel så att hon hoppade av A-hindret, i andra loppet hade jag inte tillräckligt med tålamod i ett bakombyte efter en serpentin.

Till första loppet lyckades jag inte med uppvärmningen och Shejpa var inte i rätt läge. Då kommer alltid slalomfel som ett brev på posten. Det var himla synd, för ingen var felfri i det loppet och alla utom sex hundar blev diskade. I resterande fem lopp lyckades jag bra med uppvärmningen och med belöningarna efter loppet. Hon blev bara mer och mer taggad under helgen och gjorde allt som jag bad henne om. Shejpa är verkligen duktig på att göra som jag säger. Hennes svaghet – att hon egentligen inte går igång på agility speciellt mycket (jag måste fixa det med rätt uppvärmning och smarta superbelöningar) är också hennes styrka. Eftersom hon inte tycker att agilityhinder i sig är speciellt spännande så finns det ingen anledning för henne att göra något annat än det jag visar henne. Min uppgift är därför helt enkelt att hålla Shejpa på bästa möjliga humör och sedan visa henne runt banan på bästa möjliga sätt.

Vi kom på 10:e plats i uttagningarna, en bit ifrån landslagsplatserna. Det är ovanligt för oss att bara nolla ett lopp av 6 och det känns som att vi har kapacitet att göra det mycket bättre. Det har inte varit banornas svårighetsgrad som har varit problemet, utan små skruttmissar som rivningar. Jag är jättenöjd med Shejpa och känner mig inte det minsta bitter eller besviken på resultatet. Det har bara varit roligt att tävla med finaste cockern igen och jag är så glad att operationen gick bra och att hon kom igån så snabbt igen efter den.

Video på våra lopp:

4 svar på ”Landslagsuttagningar 2011.

  1. Det ser kjempefint ut, Fanny! Og det er så kult at Shejpa bare blir mer og mer ivrig for hvert løp! Neste gang!! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.