Uppladdning

Jag har några dagar hemma igen. Kom hem ifrån Norge i tisdags eftermiddag och åker mot Skåne och landslagsuttagningarna i agility imorgon. Det har inte blivit så jättemycket träning den här veckan, jag har känt ett stort behov av att bara ta det lugnt. Shejpa har fått några agilitypass, ett på klubben där vi körde lite kombinationer med hopp och tunnlar och ett hemma när vi hade träning för de SM-kvalade ekipagen i distrikten och körde en agilityklass 3-bana av Kenth Svartberg. Shejpa känns helt okej, men blir lite påverkad av värmen. Tur att uttagningarna går inomhus. Det ska bli jätteroligt att åka på landslagsuttagningar igen. Det var länge sedan jag tävlade med Shejpa och jag ser fram emot det. Tyvärr har bristen på tävlande gjort att jag inte riktigt vet hur vi ligger till formmässigt. Å andra sidan vet man nog aldrig det med Shejpa, hon har en tendens att överraska. Jag tycker också att det är jätteroligt att se så mycket bra agility, så en utmaning för mig är att fokusera på min egen prestation och kanske inte stanna hela dagarna för att se på de andra storleksklasserna. Medium startar sist och är först klara på lördagen, det borde jag utnyttja för att få chans att bara ta det lugnt, men det är svårt för jag vill så gärna se alla. Mitt eget fokus är nog jätteviktigt och någonting jag misslyckades med förra året. Det var tokvarmt ute, jag var trött efter att ha varit hemifrån i flera dagar och jag sov inte så bra på natten. I år åker jag ner på fredag eftermiddag, har bokat hotellrum och tar bara med mig Shejpa så att jag inte behöver fokusera på de andra hundarna. Stackars Thomas får ta hand om sju hundar medan han håller kurs i Göteborg.

Squid och jag har tränat lite lydnad i veckan. Hon ska ju tävla lydnadsklass II på tisdag, men det har tyvärr inte blivit så mycket fokus på det med tanke på landslagsuttagningarna, alla mina resor och parning. Squid parades med Hemp två gånger i helgen. Men den lilla lydnadsträning vi har gjort har gått bra. Jag har mest jobbat med att hon ska ha en bra attityd i fria följet när vi blir kommenderade. De andra momenten fungerar som regel bra när jag testar dem.

Epic har fått träna cirkelarbete och sitt på klubben och lite lydnad här hemma, annars har det mest varit lugnt. Idag har vi vallat ett par pass. Bilden ovan är från när han hälsade på sin syster Vikki i Norge.

6 svar på ”Uppladdning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.