Kontaktfältsfilm

Vi har haft en härlig dag idag. Vi började med lite vallning hemma i solskenet. Vi tog bilder på valparna som du kan se här. De är verkligen roliga att träna, de är coola och har en fin attityd till fåren. Sedan åkte vi till Kungsör för några timmars träning i inomhushallen. Vi började med lydnad och det blev mest Squid och Pogue som fick träna. Jag och Squid förbereder oss inför klass I, men tränar ganska mycket klass-II moment också. Rutan tycker vi båda är väldigt roligt. Valparna fick några korta pass också. Thomas och Pogue förbereder sig inför debut i klass III. Där är det mycket att tänka på, många bollar att hålla i luften samtidigt.

På slutet blev det agilityträning. Squid och jag började med lite träning på tighta svängar över hopphinder på verbal signal. Resten av träningspasset fokuserade vi på kontaktfält. Shejpa fick springa lite fartcirkel med balansbom. Hon tappar lätt trycket framåt om vi inte tränar kontaktfält på ett tag. Hon får bättre träffar och blir lättare att svänga om hon har riktigt bra fart över hela balansbommen. Idag hade hon jättebra tryck och fick några överraskningsbelöningar som förhoppningsvis gör att hon har lust att göra likadant nästa gång. Squid fick jobba på att skilja mellan springande och stoppade kontaktfält. Båda delarna verkar fungera riktigt bra nu. Hon lägger in lite extra steg på balansbommens mittendel när hon springer. Det handlar nog om att hon inte är riktigt säker på skillnaden ännu, men jag är nöjd med hur det ser ut. Hon blir nog säkrare med tiden, jag har faktiskt bara testat att köra både running och stopp i samma pass två gånger. Pogue fick också träna lite balansbom. Så här såg Squid och Pogue ut idag:

Epic fick lära sig runda tunneln (han har hunnit glömma att han sprang igenom den när han var mindre än två månader gammal) och påbörjade träning på platta tunneln. Med honom ska jag lära in udda-hinder som platt tunnel och däck lite tidigare, det var lite dumt att spara det till sist som jag gjorde med Squid.

1 svar på ”Kontaktfältsfilm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.