Agilitytävling i Karlstad

I söndags var Shejpa, Squid och jag i Karlstad på Hammarö BK:s agilitytävling. Det var officiell klass 3 och öppenklasser, så Shejpa fick springa fyra lopp och Squid två. Det var enormt kallt på morgonen när vi åkte dit, ner mot -25. Som tur var var ridhuset isolerat och där inne var det inte alls lika kallt. Dessutom fanns det uppvärmda rum där man kunde ställa hundburarna, så hundarna gick det ingen nöd på.

Vi började med öppen agilityklass för Squid. Banan började med hopp, balans, hopp på en rak linje. Perfekt möjlighet att testa running contacts på tävling för första gången! Kontaktfältet satt perfekt och svängen över nästa hinder blev också bra. Sedan fick vi lite strul där jag tror att Squid var lite överladdad och jag handlade henne lite för defensivt. Vi blev diskade, jag tror att domaren tyckte att hon stack in nosen i en tunnel. Alternativt att han dömde tre vägringar. Resten av loppet gick fint och både slalom och kontaktfält gick strålande. Shejpa körde samma bana lite senare på dagen och vann klassen med en sekund. Squids hopplopp gick också bra, jag var strålande nöjd med hennes slalom, där jag kunde bakombyta i en svår vinkel. En del svängar blev väldigt bra, men en del saker måste vi träna mer på. Bakombyten är nog vår största brist just nu. En serpentin med push through blev också väldigt vid och på slutet vända hon åt fel håll ut ur en tunnel. Vi kom fyra efter Cider, Axel och Pi.

Shejpas första lopp var hoppklass 3. Min främsta målsättning med loppet var att våga bakombyte i slalom och det fixade hon strålande! På slutet fick vi lite vida svängar, men det räckte till en andraplats bakom Malin och Mázli. Andra loppet var öppen agilityklass som vi alltså vann. Shejpas tredje lopp var öppen hoppklass och där var hon ännu mer laddad, vilket tyvärr ledde till lite stora svängar på slutet. Hon är inte helt lättsvängd. Det loppet kom vi trea i. Till sista loppet var jag riktigt taggad. Det var agilityklass 3 där det inte var speciellt många nollor och vi skulle gå in bland de sista hundarna. Banan passade oss och jag var ganska säker på att vi skulle lyckas nolla den med en bra tid också. Shejpa startade lite långsamt och jag hann tänka att hon kanske var lite trött sådär på slutet av dagen. Vi kom till slalom och där gick det långsammare och långsammare och till slut började hon till och med nosa medan hon gick slalom. I näst sista porten satte hon sig för att bajsa. Vilket antiklimax! Shejpa ser verkligen till att man aldrig kan vara helt säker på vad hon tänker hitta på…

Här kommer i alla fall en film på Shejpas tre nollade lopp:

2 svar på ”Agilitytävling i Karlstad

  1. Du bruker jo running contacts, vil du fraråde denne metoden for en som her helt agility-fersking? Det er nesten ingen i klubben min som bruker denne metoden og kan hjelpe og jeg har ikke kamera så jeg kan filme hunden. Bør jeg heller satse på nese-touch?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.