Första instruktörsforumet

Måndag och tisdag hade vi vårt första instruktörsforum. Temat var svårmotiverade hundar och målsättningen var att ge andra instruktörer tekniker och idéer kring hur man kan jobba med hundar som är svåra att belöna eller engagera i en kurssituation. En annan målsättning var att få till diskussion och dialog mellan instruktörerna och mellan instruktörer och kursdeltagare. Vi var fyra ambitiösa instruktörer (plus mig och Thomas) och fyra hundägare med svårmotiverade hundar. Det blev fantastiskt bra diskussioner och stort erfarenhetsutbyte. Vi lärde oss också mycket på de här två dagarna! Möjligheten att kunna fråga vanliga hundägare direkt om vad de tycker känns och fungerar bäst är väldigt givande, att sedan kunna gå ut och prova olika sätt gav en annan dimension. Det var ju första gången vi arrangerade en sådan här kurs, men det blir definitivt flera. Vi längtar redan efter träffarna i mars och april, där temat i mars är valpkurs och temat i april är avslappning och kontroll. Det finns fortfarande några platser kvar på dem om du är intresserad. Läs mer här.

3 svar på ”Första instruktörsforumet

  1. Skulle inte ni kunna starta ett diskussionforum där ni tar upp dessa ämnen så att vi som inte går kursen kan få ta del av er kunskap? Det kan ju vara ett låst forum med inloggning.

  2. Kanske skulle ha anmält sambon och hans collie. Han kanske tar en ostbit en gång i kvartalet och har under 11 år bara busat/kampat med människor när han själv vill, vilket verkar vara typ en gång i veckan. Eller ja, han har inte bott här så mycket under flytten och när sambon pluggar o jobbar, så det återstår att se hur han är när det blir lite mer vardag och han kan vara här mer. Överlag väldigt stor skillnad på en renodlad sällskapshund och mina två huliganer som gör allt för en torfoderkula eller för att få rycka lite i ett spengummi 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.