Instruktörsutveckling
Vill du utvecklas som instruktör? Välkommen till vårt instruktörsforum! Under hösten 2011 erbjuder vi tre träffar med olika teman för dig som verkar som instruktör och vill ha inspiration, kompetensutveckling och problemlösning. Vi har valt att ta upp tre ämnen som vi tror är aktuella för de flesta instruktörer. Under träffarna kommer du inte att träna med din egen hund, utan titta på och jobba med exempelekipage som passar till det aktuella temat. Du kommer att få hjälp med kursupplägg, övningar och problemlösning inom ämnet.


24-25 augusti är temat Svårmotiverade hundar. På kurs får man ofta hundar som är svåra att motivera med hjälp av belöningar. Under den här träffen får du råd om hur du kan hjälpa kursdeltagare att utveckla belöningar och få hunden att själv bjuda in till arbete, oavsett om du som instruktör arbetar med tävlingsekipage eller vanliga hundägare.

27-28 september är temat Valpkurs. Valpkurserna är kanske de vanligaste kurserna på våra hundskolor och -klubbar. De är också förmodligen de viktigaste kurserna. På valpkursen läggs grunden till ett harmoniskt och problemfritt hundägande. Det är också här nya hundägare kan inspireras till fortsatt aktivitet med hunden. Under valpträffen kommer vi att ge förslag på kursupplägg, övningar och problemlösning. Vi jobbar enligt modellen "förebygga och förstärka", där en viktig uppgift för instruktören är att tidigt se tendenser till problem och ge konkreta förslag på förebyggande lösningar till kursdeltagaren.

25-26 oktober är temat Avslappning och kontroll. Här jobbar vi med hundar som har svårt att slappna av och/eller behärska sig i en kurs- eller träningssituation. Hundar som är överdrivet intresserade av andra hundar, utfallsproblematik, stress och dålig självkontroll. Lär dig hur du kan hantera de här hundarna i en grupp och få förslag på konkreta övningar och träningsupplägg.


Kurserna hålls hos oss i Fjugesta utanför Örebro, klockan 10-17 alla dagar. Vi varvar teori och diskussion med praktiska uppgifter.
En träff kostar 2500 kronor inklusive moms. Anmäl dig till alla tre träffarna på en gång, så får du 500 kronors rabatt (7000 kronor för 3 träffar).

Anmäl dig här!