I ett härligt träningsflow

Följetången om bredbandsuppkopplingen fortsätter. Igår skulle den äntligen installeras, men så visade det sig att killen som skulle göra det hade fått helt fel instruktioner av Telia, och var på väg att sätta upp en uppkoppling till en gård på andra sidan Fjugesta (gården hette tydligen Kälkesta, men hade inget annat med oss att göra). När det här uppdagades var det inte mycket han kunde göra, ärendet var tvunget att gå tillbaka till Telia och än har vi inte hört någonting om när nästa försök ska göras…

Som tur är har vi haft några härliga höstdagar och tränat hund istället. Vi har äntligen hittat lite folk som tränar sök här och i tisdags var vi iväg och tränade med ett trevligt gäng från Örebro. Squid har inte tränat på över två månader, men gick väldigt bra. Utan att tveka ut i skogen och upp för berg som en stenget. Både Squid och Pogue var supertända och tog kanske inte alltid närmaste vägen förbi oss på stigen, så det blir till att stoppa dem lite mer i nästa pass. Det var i alla fall glädjande att det funkade väldigt bra att skicka Squid efter ett stopp, tidigare har hon gått bäst om hon har fått köra flying hela vägen. Igår åkte vi till klubben på kvällen och tränade med lydnadshundarna (Pogue, Missy och Squid). Missy fick jobba med tävlingsträning, framför allt fritt följ och dumruta, men också några rutor. Välbehövlig träning! Jag har anmält henne till lydnadstävling den 1 november och den här gången ska vi träna hårt och vara väl förberedda. För Squid var det väldigt nyttigt att träna när det var fullt med liv och rörelse på planen, hon har lite svårt att koncentrera sig när andra hundar springer eller skäller, men det blev riktigt bra i alla fall. Vi jobbar mest med klass I-momenten och framför allt med koncentration och uthållighet. Momenten sitter ganska bra och jag har börjat ta tag i de få detaljerna som saknas – att sitta stilla länge i utgångsställning, avslutet på inkallningen, platsliggning längre stunder och avslutet på stå och ligg under marsch.

Idag åkte vi till klubben igen och tränade i solskenet. Missy fick fortsätta jobba med fritt följ och dumruta i lite tävlingsmässig setting, samt några dirigeringsapporter och en fjärrdirigering. Det går framåt med hennes attityd i de två första momenten, men där ser jag att vi har mycket att göra för att få tillbaka det fina fokus hon hade i våras. Man kan aldrig slappna av med tävlingsträning och uthållighetsträning! Squid var jätteduktig under de två första passen, men sedan tog hon liksom slut. Hon orkar fortfarande inte så väldigt mycket träning innan hon blir trött. Hon har varit duktig på att skilja mellan ligg och stå under marsch under en längre period, men nu tycks det vara svårare igen. Ibland känns det som att det blir bättre om man inte tränar på det… På slutet körde vi lite budföring, det påbörjade vi i tisdags och hon köpte det blixtsnabbt och tycker att det är jättekul att springa frivilligt mellan mig och Thomas och komma i utgångsställning. Då får jag också träning på avslutet i inkallningen, så vi slår två flugor i en smäll.

Shejpa har fått köra korta, intensiva agilitypass nästan varje dag. Jag har satt upp en kul kombination där vi kan jobba på lite olika färdigheter, tyvärr har jag inte något banritningsprogram på den här datorn, så jag kan inte visa den. Huvudfokus ligger på att svänga tight över ett hopphinder, men vi får också med tunnelsug, balansbom, lagerhandling/serpentin, springa rakt fram förbi ett lockande flick-hinder och slalomsug i samma kombination (som faktiskt bara har 4 hinder). Jag testar en ny variant för att kunna köra agility utan godbitar, men utan att tappa fokus och motivation. Vi kör ett kort, intensivt pass med bara lek och när vi är klara springer vi till garaget och så får hon sin middag. Det verkar funka väldigt bra hittils.

Nästa tävling för Shejpa är på Gotland 23-25 oktober och nästa tävling för Missy är 1 november på Tyresö. Jag är superladdad! Drömmålet är att ha båda hundarna klara för SM efter de tävlingarna. Imorgon är det sökträning igen, det ser jag verkligen fram emot!

9 svar på ”I ett härligt träningsflow

  1. Skoj att träningen går bra. Är också nyfiken på den övningen, bara fyra hinder är ju kanon för den late…
    Har Shejpa mycket kvar till SM???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.